Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

31 Mayıs 2009 Pazar

IMF ile görüşmelerde 'durma' işareti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin neredeyse bir yıldır sürdüğünü belirterek, ''Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz'' dedi.

Partisinin Gaziantep il kongresinde konuşan Erdoğan, Ak Parti'nin, 29 Martta yapılan yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktığını anımsattı.

Erdoğan, bir partinin seçime girerken, ''birinci parti olacağım'' iddiasıyla gireceğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Hiç bir parti seçime giderken, 'Ben ikinci parti olacağım ama oyumu az arttıracağım' diye girer mi? Futbolda bir kaide var. Nedir? 3 puanı almak... Kim 3 puanı alırsa galip gelir. Ama bu, 3 golle de olur, 5 golle de olur, 1 golle de olur. 29 Mart seçimlerinde AK Parti yüzde 39 gibi bir oy aldı. 2. ve 3. sıradaki partilerin oy toplamı da yüzde 39... Belediye başkanlığına bakıyorsunuz, belediye başkanlıklarının yüzde 52'sini AK Parti aldı. Türkiye'de 16 tane büyükşehir var. 10 tanesini AK Parti aldı. Türkiye coğrafi olarak 7 bölge. Bu 7 bölgenin tamamında AK Parti birinci parti. 81 ilin tamamında AK Parti yüzde 20'nin üzerinde oy almış. AK Parti'nin yüzde 20'nin altında oy aldığı vilayet yok. Ama diğerlerine baktığınız zaman, onların böyle bir derdi, böyle bir çabası yok. Biz Türkiye'nin batısında da varız, doğusunda da varız. Biz 780 bin kilometre kare alanda varız. Biz istiyoruz ki diğer partiler de 81 ilde siyaset yapabilsin. Sadece sahil şeridinde kalmayın. Türkiye'nin tamamında siyaset yapın. Ama onların böyle bir derdi yok. Böyle bir sevdası yok. Böyle bir acısı yok.''

-KÜRESEL EKONOMİK KRİZ-

Dünyanın ekonomik bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, bu krizin Türkiye'yi de etkilediğini ancak bu etkiyi en az zararla atlatmaya çalıştıklarını anlattı.

Erdoğan, ''Krizin çıktığı ilk günden bu yana bir yandan krize karşı tedbirler almaya çalışırken, bir yandan da moral bozmaya, krizin etkisinden yararlanmaya çalışanlara, krizi derinleştirmeye çalışanlara karşı mücadele ettik. Daha krizin ilk gününden itibaren eski alışkanlıkları depreşenler, krizin bu ülkeyi büyük sıkıntılara sebep olacağını, krizin deprem etkisi yapacağını savunmaya başladılar. Parası olanlar, krizi bahane edenler, yatırıma gitmediler. Ama hamdolsun kriz karşısında dik durduk, hem de bu anlayış karşısında eğilmeden bükülmeden yolumuza devam ettik'' diye konuştu.

-IMF İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER-

Global krize rağmen Türkiye'de enflasyonun ve faizlerin düşmeye devam ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben baştan 'Kriz teğet geçecek' dedim. Rahatsız oldu birileri. Ne diyecektim, 'Yıkılacağız' mı diyecektim. Evet 'Teğet geçecek' dedim ve teğet geçiyor. En az zararla atlatacağız biz bu krizi. İnanarak söylüyorum bunu, bilerek söylüyorum. Ama onların bu konuda bilgisi yok. 'IMF ile anlaşma olsun' diyorlar. Kusura bakmayın ülkemin menfaatlerine halel getiremem. IMF ile anlaşma, karşılıklı taleplerimiz kabul görürse imzalanır. Neredeyse 1 yıldır IMF ile görüşmeler devam ediyor. Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz. Bundan önce IMF ne getirirse kabul ediliyor, imza atılıyordu. Bunların içinde ANAP'ta var, MHP'de var, CHP'de var. Şu anda siyaset yapan partilerin hepsi IMF ile anlaşmalara imza attı. Biz daha 6 yıl oldu iktidara geleli. Dur bakalım IMF ile Türkiye'nin ilişkileri 10 yıllık değil. Bunları bil, ona göre konuş. Oradan bizi vurmaya kalkanlar, yanlış yere ok atarlar. Dikkat etsinler, o ok döner, sonra onları vurur''

Türkiye'nin, dünyanın ve bölgenin yıldızı olarak büyümeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, kimsenin bundan endişesi ya da korkusu olmaması gerektiğini bildirdi.

Erdoğan, Gaziantep'te son yıllarda çok büyük bir değişim yaşandığına da dikkati çekerek, bu hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eski AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'ya teşekkür plaketi verdi.

-VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ-

Gaziantep Kamil Ocak Kapalı Spor Salonundaki konuşmasının ardından Gaziantep Valiliğini ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'dan brifing aldı.

Başbakan Erdoğan'a Gaziantep ziyaretinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html