Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

27 Eylül 2009 Pazar

Anavatan partisi 31 ekimde tarih oluyor

DP Genel Başkanı Cindoruk, kabulde yaptığı konuşmada, Anavatan Partisi ile yürüttükleri birleşme sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ''31 Ekim günü Atatürk Spor Salonu'nda her iki parti ortak kongre yapacak ve Demokrat Parti Adı altında birleşeceğiz'' dedi.

OSTİM'in yurt dışında da örnek alınan çok önemli bir yapı olduğunu ifade eden Cindoruk, geçmişte olduğu gibi ''İşletmeler Bakanlığı''nın kurulması gerektiğini savundu.

OSİAD Başkanı Keskin de işletmelerin tahsilat ve karşılıksız çek-senet konularında sıkıntılar yaşadığını belirterek, bankaların kredi faizlerinin yüksek olmasından yakındı. KOBİ'lerin çok büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Keskin, ''İşçi çıkartmamaya çalışıyoruz ama kriz döneminde, yaklaşık 80 bin çalışanın olduğu İvedik Organize Sanayi ve OSTİM'de, yaklaşık 22 bin kişi işten çıkarıldı'' dedi. Keskin, yasal düzenlemelerle KOBİ'lere destek verilmesi ve nakit akışının sağlanarak piyasanın canlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 94'ünü oluşturan KOBİ'lerin toplam kredinin sadece yüzde 4-5'ini kullandığını anlatan Keskin, istihdam üzerindeki vergi yükünün ve SSK primlerinin düşürülmesini istedi.

Cindoruk, bir gazetecinin, ''Başbakan Erdoğan, demokratik açılım sürecinin hazmettire hazmettire devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Evvela Türkiye'nin Başbakan'ı hazmetmesi lazım. Başbakan'ı daha Türkiye hazmedemedi'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html