Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

4 Mart 2010 Perşembe

Yırtan mı, rozet takan mı; hangisi CHP?


CHP'nin Mersin teşkilatı bugün çok tartışılacak bir olaya imza attı. Kadın Kolları İl Başkanı Havva Ongunsel'in öncülüğünde toplanan partili kadınlar Hilafet’in kaldırılışının 86. yıl dönümünü kutladıkları etkinlikte yanlarında getirdikleri çarşafları yırtıp, ayaklar altına alarak çiğnedi.

"Cumhuriyet'e sahip çıkma" adı altında yapılan eylemde, çarşafların parçalanma görüntüleri akıllara CHP’nin yerel seçimler öncesi yaptığı, hem parti içerisinde hem de kamuoyunda büyük ses getiren "çarşaf açlımı"nı getirdi.

"LAİKLİĞE AYKIRI" TEPKİSİ

Deniz Baykal, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin propaganda sürecinde 2008'in Aralık ayında İstanbul Eyüp'te partisine katılanlar arasında yer alan çarşaflı kadınlara rozet takmıştı.

Kare kare çarşaf parçalama töreni/GALERİ
Mersin'deki ilginç kutlamanın görüntüsü/VİDEO

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in öncüğünde gerçekleşen çarşaf açılımı, parti içinden özellikle Güldal Mumcu ve Canan Arıtman gibi katı laik çizgideki vekillerin tepkisini çekmiş, vekiller süreci laikliğe aykırı bulmuştu.

"EVLERİNDE ATATÜRK RESMİ VAR"

Deniz Baykal ise seçim öncesi laiklik isyanına varan açılımı savunmuş ve bir grup toplantısında, CHP'nin kapısının herkese açık olduğunu, kimseye sırtlarını dönmediklerini belirtip, rozet takarak partisine üye yaptığı çarşaflı kadınların hepsinin evinde Atatürk resmi olduğunu da sözleri eklemişti.

ÖNÜMÜZDEKİ CHP İKTİDARINDA...

Daha sonra CHP'ye üye olan çarşaflılar Eyüp'ten belediye başkan aday adayı olan yakınlarının aday gösterilmemesi üzerine Baykal'ın taktığı rozetleri atarak CHP'yi kendilerine karşı samimi olmamakla suçlamıştı.

Bir yıl önce çarşaflılara rozet takıp kendi içinde ideolojik bir devrim yapan CHP için Deniz Baykal, şu günlerde sık sık "önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında..." diye başlayan cümleler kurup bir takım vaatlerde bulunurken, il başkanı öncülüğündeki partili kadınların bugün çarşafı ayaklar altına alması, "Hangisi CHP; çarşaflıya rozet takan mı, yoksa çarşaf yırtan mı?" sorusunu akıllara getirdi...

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html