Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

13 Kasım 2009 Cuma

Kılıç: Açılım, problemsiz görüşülecektir

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''demokratik açılım'' konusunda TBMM'deki oturumun herhangi bir problem olmadan gerçekleşeceğini söyledi.

Soruları yanıtlayan Kılıç, bugünkü görüşmeye ilişkin görüşünün sorulması üzerine, demokratik açılımın barışın, kardeşliğin, esenliğin egemen olmasını amaçlayan bir süreç olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla görüşmelerin bu çerçevede cereyan etmesini yürekten arzu ediyoruz'' dedi.

Sürecin amacının belli olduğunu ifade eden Kılıç, hukukun üstünlüğü, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi, özgürlüklerin pekiştirilmesi ve birey odaklı yaşam felsefesinin bireyin yasalar ve anayasa önündeki eşitliğinin temin edilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kılıç, şöyle konuştu:

''Dolayısıyla bu çerçevedeki bir tartışmanın herhangi bir farklı görüntüye yol açmayacağı kanaatindeyiz. Anayasa'nın ilk 3 maddesi çerçevesindeki bir demokratik açılım süreci bizim olmazsa olmazımızdır. Nedir bunlar? Türkiye devleti bir cumhuriyettir, Türkiye cumhuriyeti üniter bir devlettir, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devletinin resmi dili Türkçedir, Başkenti Ankara'dır, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Bu çerçevenin dışına taşmayacağına göre, Türk toplumu, huzur, güvenlik, özgürlük istediğine göre herhangi bir problem söz konusu olmadan bu tartışmalar yaşanacaktır.''

Meclis Genel kurulunda kendisinin de içinde yer aldığı tartışmanın anımsatılması üzerine de Kılıç, şunları söyledi:

''Biz bu süreçte hep şunu ifade ettik. Totaliter rejimlerde de monarşilerde de mutlaka iktidar var, ama muhalefet sadece demokrasilerde var. Dolayısıyla muhalefetin eleştiri hakkına saygılıyız. Ancak eleştiri hakkı hiç kimseye hakaret etme özgürlüğünü vermiyor. Eleştirilerin demokrasiye uygun, hukuka, insan haklarına saygılı ve kaliteli bir siyasi hayata hizmet edecek çerçevede şekillendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz.''

Kılıç, telefon dinlemeleri ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de bu süreçte AK Parti'nin temel felsefesinin hukukun üstünlüğüne saygı çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. Kılıç, ''Yapılan yayınlarda Adalet Bakanlığının dün yaptığı açıklamalarını üzülerek görüyoruz. Yayınlarda tarafsızlık ilkesine riayet edilmeli. Bakanlığın yaptığı açıklamalar dikkate alınmalı. Bakanlık, dinlemeler ile ilgili iddiaların doğru olmadığı noktasında bir açıklama yaptı. Bu açıklama dikkate alınmalı. Ama genel çerçeve bağlamında ifade ediyorum; Hukuk herkese lazım. Herkes hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına saygılı olmak durumunda'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html