Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

19 Aralık 2009 Cumartesi

AK Parti'li Elitaş'tan iç barış çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Kim ne söylerse söylesin, kim hangi yalanı, iftirayı yaparsa yapsın, milli birlik, kardeşlik içerisinde, 72 milyon insanın aynı mutluluğu, aynı duyguları paylaştığı bir Türkiye'yi ortaya çıkartmak bizim hedefimizdir'' dedi.

Demokrasinin, hukukun, ilkelerin önemini vurgulayan Elitaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Muhalefet partilerini ve liderlerini eleştiren Elitaş, ''Bugün Türkiye'nin iyi bir muhalefete ihtiyacı var'' diye konuştu.

Milletin hedeflerini en ileriye götürebilme, Türkiye'yi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisi haline getirme, ihracatı ve ticaret hacmini artırma, insanların gelir seviyesini 25 bin dolara ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını anlatan Elitaş, demokratik açılım ile ilgili görüşlerini de dile getirdi. Elitaş, şunları kaydetti:

''Kim ne söylerse söylesin. Kim hangi yalanı, iftirayı yaparsa yapsın, milli birlik, kardeşlik içerisinde, 72 milyon insanın aynı mutluluğu, aynı duyguları paylaştığı bir Türkiye'yi ortaya çıkartmak bizim hedefimizdir. Kim önümüze engel olmaya çalışırsa çalışsın, kim tekerimize taş koyarsa koysun, kim iftira ederek bizi ihanetle suçlamaya çalışırsa çalışsın, hıyanetle suçlamaya çalışırsa çalışsın, inancımız yüreğimizle paralel, tek bir erimizin, insanımızın kanının akmasına tahammül edemeyiz. Bir ananın gözyaşının akmasına tahammül edemeyiz. Her zaman şunu şöyle söylüyoruz, (Bir ananın evlat acısından dolayı akan tek bir damla gözyaşına, bu vatan için kendisini feda etmeye hazır olan yavrularımızın, Mehmetimizin, Mehmetçiğimizin bir damla kanından hiçbir koltuk kıymetli değildir) diyoruz. Onun için şu bulunduğumuz süreç içerisinde herkes sorumluluğunu çok iyi bilmeli.''

-''TARİH CESUR OLAN İNSANLARI YAZMIŞTIR''-

Şehit cenazelerinde, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' denmesinin, şehitlerin gelmesine ''dur'' demek için gayret göstermek anlamına gelmediğini ifade eden Elitaş, ''30 yıla yakın bir süredir bu ülkede devam kardeş kavgasını durdurmak cesaret ister, irade ister, inanç ister, kararlılık ister ve o konuyu da bilmek ister. Cesareti olmayan insanlar, tarihe iz bırakacak hiçbir eylem içerisinde bulunmazlar'' dedi.

Tarihi silik şahsiyetlerin değil, cesur insanların yazdığını, ancak tarihin hainleri de yazdığını belirten Elitaş, şöyle devam etti:

''Kardeş kavgasını bu ülkede körükleyerek kendi zeminlerini, kendi siyasi rantlarını devam ettirme gayreti içerisinde olan insanları lanetle yazmıştır, kardeş kavgasından varlık sebebi olarak ortaya çıkarılmaya gayret eden insanlar, siyasi hayatlarını devam ettirmeye çalışan insanlar maalesef bugün, bu atmosfer içerisinde inanın kendi oylarının potansiyellerinin arttığını görünce ne düşünüyorlar, kendi vicdan muhasebelerini yapmalarını kendilerine tavsiye etmek istiyorum. Düşünün bir kere 30 yıldır, 25 yıldır 5 binin üzerinde asker, 5 bin civarında da güvenlik görevlisi, korucu şehit olmuş. 30 binden fazla insan hayatını kaybetmiş. Hiç kimse bunun sebebini araştırmamış, 'niye, çözüm üretelim' diye gayret göstermemiş. Ama bağırmış. Bize diyorlar ki 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' dediğimizde niye kızıyorsunuz. Kızmıyoruz, 'Niye bugüne kadar gayret göstermediniz' diye kızıyoruz. 'Niye bu akan kanı durdurmak için elinizde ne imkan varsa onu kullanmadınız, başkalarıyla paylaşmadınız' diye kızıyoruz. 'Bu konuda gayret gösteren insanların önüne niye engel oluyorsunuz' diye kızıyoruz.

40 yıllık partinin bu konuda herhalde en ufacık da olsa bir çözüm önerisi vardır, zihinlerinde oluşmuş fikir kırıntısı vardır. 86 yıllık olduğunu iddia eden bir partinin, bu ülkedeki sorunlar, problemlerle ilgili muhakkak çözüm önerileri vardır. Var olan çözüm önerilerini internet sitelerinden kaldırıyorlar. Bütçe görüşmelerinde Sayın Başbakan gösterdi, (Bak) dedi, hayır o (Yok) dedi. Arkasından resmi mühürlü olduğunu görünce, ertesi gün basın mensupları bakmışlar ki, internet sitelerinden kaldırmışlar. Bu kadar ilkesizlik olmaz. Basın mensuplarının söylediğine göre, internet sitesinden kendilerinin hazırladığı 4 raporu kaldırmışlar. Ama bu bilgi çağı öyle bir çağ ki, gençlik kolları başkanımız da bu konuda uzman bir arkadaşımız, eski tarihe girme imkanı varmış. 1996 yılındaki Cumhuriyet Halk Partisi'nin internet sitesine ne kadar silersen sil ulaşma imkanı varmış. Medya bu işi biliyor, ulaşmış, 1996'daki internet sitesindeki orijinal haliyle, 2009 yılındaki tahrif edilmiş hali arasındaki farkı da bulmuş. Artık hiçbir şeyi, hiç kimseden saklama imkanı içerisinde olamazsın. Devir şeffaflık devri, şeffaf olan insanların cesaretli olma devri. Çünkü kendinden emin olan insanlar cesur olurlar, kendinden emin olan insanlar şeffaf olurlar.''

-İÇ BARIŞ VE HUZURUN ÖNEMİ-

Bu süreci, olumlu, iyi bir şekilde götürebilmek için Türkiye'nin iç barışa, iç huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Elitaş, Büyük Önder Atatürk'ün ''Yurtta sulh, cihanda sulh'' sözlerinin önemini vurguladı. Atatürk'ün sözünün çok iyi algılanması gerektiğini belirten Elitaş, demokratik açılım çalışmaları sonucunda yapılacak düzenlemeler, kurulacak komisyonlar hakkında bilgi verdi.

Demokratik açılım sürecinde ana dilde eğitim ve ibadet konusunda yapılacak çalışmalara da değinen Elitaş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Mesela o bölgedeki insanlarımızın bir kısmı kendi ana dillerini konuşuyorlar, Türkçe'yi öğretememişler bugüne kadar ki iktidar olan insanlar. Öğretme gayreti içerisinde de olmamışlar. Bu insanlara dini vecibelerini yetire getirebilmek için hoca efendilerin, o dilde, farklı bir dilde vaaz edebilmelerine, hutbe okuyabilmelerine imkan tanıyan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapacağı bir işlem, eylem. Yine, Kur'an-ı Kerim'in meali. Türkçesi var, İngilizcesi var, Farsçası var, Almancası var, Rusçası var, hatta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptırdığı mealler var. Kendi dinini en iyi şekilde öğrenme gayreti içerisinde olmuş insanların ve yüzde 99'unun Müslüman olduğunu söylediğimiz bu ülkedeki insanların kutsal kitaplarını kendi dillerinden anlayabilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın veya herhangi birisinin, yani farklı bir dilde tercüme etme imkanının yasaklanmayacağı açılım sürecinin içerisindeki en önemli unsurlarından birisi bu.''

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html