Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

30 Ekim 2009 Cuma

Kemal Anadol'un 'ıslak imza' yorumu

İzmir'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla meslek odalarının temsilcileri, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, CHP İzmir milletvekilleri Selçuk Ayhan, Mehmet Ali Susam, Abdürrezzak Erten, Ahmet Ersin, CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Anadol, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin, kurulduğu günden bu yana çağdaş uygarlık düzeyini kendine ilke edinmiş bir yapıya sahip olduğunu anlattı.

1950'li yıllardan itibaren sağ kökene sahip siyasi partilerin iktidara sahip olmasına karşın, ülkenin çağdaşlaşma istikametinin değişmediğine işaret eden Anadol, son dönemde politikanın ''makas değiştirerek'' Ortadoğu ve Arap kültürüne kaydığını savundu.

Cumhuriyetin temel değerlerinin tehlike altında olduğunu iddia eden Anadol, demokratik açılım çalışmalarının, ABD'nin Irak'tan çekilmesi arifesinde hazırlanmış reçetenin hayata geçirilmiş hali olduğunu belirtti.

Türkiye gündeminin değiştirilmek istendiğine dikkati çeken Anadol, ''Köylü, üretici zor durumda. İşçi, memur, emekli ve işsizler için hayatın zindan olduğu tartışılmıyor, 'ıslak imza, kuru imza' tartışılıyor. Bu yanlışı, İzmir örneğinde olduğu gibi halkın isteği ve iradesi ile aşacağız'' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Susam ise sivil toplum kuruluşlarıyla meslek odalarının İzmir'deki örgütlenmesinin Türkiye demokrasi hareketinde önemli yeri bulunduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının siyaset üzerindeki yönlendirici etkisinin İzmir'de hissedildiğini ifade eden Susam, şöyle konuştu:

''CHP yönetimi olarak, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla ülkenin geleceğini şekillendirmek için işbirliği geliştirmek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları, ülkenin demokratik, ekonomik, sosyal hayatına önemli katkı koyuyor. Sivil toplum kuruluşlarının, kendilerini en iyi ifade eden siyasi duruş ile işbirliği yapması, demokrasilerde önem taşır. Biz bu işbirliğini daha da ileri taşımak istiyoruz. İzmir'de elde edilen seçim başarısında sivil toplum kuruluşlarının kentteki örgütlü yapısının büyük önemi var. Son dönemde cumhuriyetin kazanımlarıyla değerleri aşındırılmak isteniyor. Bağımsızlıkçı dış politikayı reddeden teslimiyetçi bir anlayış hakim. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına büyük rol düşüyor. Türkiye'nin İzmir gibi bir anlayışa sahip olmasında sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışacağız.''

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEMSİLCİLERİ-

Toplantıda söz alan İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Yenel Gürce, seçim dönemlerinde sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışan bazı siyasetçilere, seçim sonrası ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, yerel yönetimler ile derneklerin belirli aralıklarla bir araya gelmesi gerektiğini anlattı.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ise iç ve dış politikada yaşanan gelişmelerin, halkın geçim sıkıntısının üzerini örter hale geldiğini ifade etti. Çiftçi, CHP'nin halkın sıkıntılarını TBMM kürsüsünden duyurmasını istediklerini kaydetti.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya da sivil toplum kuruluşlarını İzmir'deki örgütlenmesinin Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, ''Yerel seçimler bitti, şimdi çalışma zamanı. Ancak yöneticileri karşımızda bulamıyoruz. Ana muhalefet partisi olarak CHP, işsizlik, mühendislik eğitimi, yasa tasarıları, enerji gibi konulara bilinçli yaklaşmalı'' diye konuştu.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise hükümetin sağlık alanında izlediği politikalar nedeniyle sosyal devlet anlayışından uzaklaşıldığını, ücretli vatandaşa fatura edilen yeşil kart uygulamasının ise oy getirisi olarak algılandığını savundu.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erdener Özer de tıp fakültelerindeki kontenjanların her geçen gün arttığını, yurt bulmakta güçlük çeken öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini, seçim öncesi birliğin sonrasında da devam etmesini dilediklerini kaydetti.

Toplantıya katılan diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html