Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

1 Ekim 2009 Perşembe

Vural: DTP'liler yargıya yardımcı olmalı

Gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Vural, Anayasa'nın 14. maddesini anımsattı. Milletvekili dokunulmazlığının sınırsız olmadığını belirten Vural, ''Hukuk devletinde yargıya yardımcı olmak gerekir. Kimse hukuku yok sayamaz. Herkes keyfe keder (ben kanunu uygulamıyorum) derse, vatandaşlarımız ne olacak? Yargı sürecine yardımcı olmak açısından ifadelerin verilmesini faydalı görüyoruz'' dedi.

İfade verildikten sonra sürecin devam edeceğini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

''Buradan Meclis Başkanına çağrıda bulunuyorum: Milletvekilleri dokunulmaz olmamalıdır. Milletvekili kamuoyunda suç işleyen insanlar olarak algılanmamalıdır. Bu durumda yapmanız gereken şey şudur; Dokunulmazlıkları kaldıralım. Bugün, AKP, milletvekillerini adeta hiçbir şekilde dokunulmaması gereken insanlar olarak topluma gösteriyor. Yapmamız gereken, dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Buyrun, (hodri meydan) diyoruz. Bu tür durumların çözüm yolu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır.

Eğer bu konuda bir kriz varsa, bu krizi çözmenin yollarından birisi de bahse konu milletvekillerinin yargıya giderek ifade vermeleri ve yargı sürecinin bu şekilde devam etmesidir. Bu süreç içerisinde de TBMM'de ne yargılama talebi varsa, dokunulmazlıkları kaldıralım. Dokunulmazlık kalktıktan sonra, şuna böyle, buna böyle gibi farklı bir düzenleme de olmayacağı için, yolsuzluktan dolayı olan ya da başka bir suçtan dolayı olan fezlekelerin bu şekilde mahkemelerde gereği yerine getirilmiş olur. Yargı işler. Yargının işlemesini temin etmek, ancak dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla söz konusu olabilir.''

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html