Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Nisan 2009 Perşembe

Başbuğ'a AK Parti'den tam destek

Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bir af talebi olmadığının açık olduğunu belirterek, Başbuğ'un değerlendirmelerini yasal düzenlemelerde ek iyileştirmeler yapmak şeklinde anladıklarını söyledi. Bozdağ, AK Parti'nin gündeminde afla ilgili bir konunun da olmadığını vurguladı.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Genelkurmay Başkanı'nın uzun, kapsamlı, kendi içinde analizleri çok tutarlı ve entellektüel derinliği olan bir konuşma yaptığını ifade etti. Bu konuşmada buyurgan bir yapı değil değerlendiren bir üslubun hakim olduğunu gördüklerini ve konuşmanın içinde çok önemli konularda değerlendirmelerin olduğunu kaydeden Bozdağ, bunların arasında sivil-asker ilişkileri, Türkiye halkı ve terörle ilgili değerlendirmeler olduğunu söyledi. Bu değerlendirmelerden birinin de terör örgütü kadrolarının dağdan indirilmesiyle ilgili bir değerlendirme olduğuna işaret eden Bozdağ, bir kısım insanların bunu af gibi algıladıklarını, bir kesimin ise mevcut yasalarda bir iyileştirme şeklinde gördüklerini dile getirdi. Bozdağ şunları söyledi: "Genelkurmay Başkanı'nın bir af talebi olmadığı açık. Orada sadece mevcut yasanın uygulaması, ek değişikliklerin yapılabileceğine dair bir değerlendirme sözkonusu. Daha önce 7 tane pişmanlık yasası çıkarıldı. Bu pişmanlık yasalarını ikide bir gündeme getirmek yerine bunu kalıcı bir mekanizmaya kavuşturmak adına yeni TCK'nın 221. maddesinde bir düzenleme yapıldı ve terör örgütü üyeleriyle ilgili etkin pişmanlığı bir takım kurallara bağlayan bir düzenleme getirildi. 2004'ün Haziran ayından bu yana da bu düzenleme yürürlüktedir. Bu düzenlemeden şu ana kadar 700 civarında terör örgütü mensubunun yararlandığı söyleniyor. Etkin pişmanlık konusunda 221. madde bugüne kadar fonksiyonunu yerine getirmiştir. Uygulamada bir sıkıntı var mı bilemiyoruz. Şu ana kadar bize yansıyan birşey yok. AK Parti'nin gündeminde şu anda afla ilgili bir konu yoktur." Bozdağ, Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarını yasal düzenlemelerde ek iyileştirmeler yapmak şeklinde anladığını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un 'Türkiye halkı' ifadesini önemli, anlamlı ve olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini de ifade eden Bozdağ, Orgeneral Başbuğ'un alt kimlik-üst kimlik değerlendirmesinde de bulunduğunu söyledi. Bozdağ, "Alt kimliklerin herkes için bir kültürel zenginlik olduğu, bunun ifade edilmesinde, yaşanmasında bir sakınca bulunmadığı ama üst kimliğe baskın bir hale gelmesinin doğru olmadığı, üst kimlikte bunların birleştirilmesi gerektiğine dair bir değerlendirme yaptı. Bu, olumlu, anlamlı ve önemli bir değerlendirme. Bu esasında yeni bir değerlendirme değil. Atatürk'ün Cumhuriyet'in başında ifade ettiği bir yaklaşımın Genelkurmay Başkanı tarafından sahiplenilmesidir. Başbakan öteden beri aynı görüşü zaten dillendiriyordu. Bu yaklaşımla CHP ve MHP'nin yaklaşımını mukayese ettiğiniz zaman Genelkurmay Başkanı'nın yaklaşımının daha demokratik bir yaklaşım olduğu çok net bir şekilde ortada" şeklinde konuştu. Bozdağ, Orgeneral Başbuğ'un değerlendirmelerinin belli bir adrese yönelik olmadığını da vurgulayarak, "Bu değerlendirmelerin muhatabı herkestir. Türkiye'de yaşayan bütün insanlarımıza dönük bir değerlendirmedir" dedi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html