Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Nisan 2009 Perşembe

DP ambleminin değişmesi gündemde

DP lideri Süleyman Soylu’nun başkanlığında, 14 Nisan Çarşamba Günü toplanan, Genel İdare Kurul Toplantısı’nda, 16 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Kongre ile ilgili, İl Başkanları Toplantısı’nda ortaya koyulan görüş ve değerlendirmeler tartışıldı.

SOYLU PARTİ YÖNETİMİ İLE VEDALAŞTI

Seçimden istediği sonucu elde edemediği için görevinden ayrılacağını açıklayan Demakrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, parti yönetimi ile vedalaştı. Çalışma arkadaşları ile helalleşen Süleyman Soylu, artık parti faaliyetlerinde genel başkan olarak yer almayacak.

GENEL İDARE KURULU TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

Soylu’nun vedalaştığı Genel İdare Kurulu toplantısında, parti yönetimi üç önemli karar aldı.

Bu kararlardan en önemlisi, DP’nin amblemi ile ilgili yapılması planlanan değişiklik oldu. DP’nin ambleminde, kırat ile birlikte yer alan fondaki Türkiye haritası amblemden çıkarılacak. Amblemin yalnızca kırat olarak kullanılması kararı alındı. Ancak amblem değişikliği konusunda bir değişiklik daha yapılması planlanıyor.

Kıratın yüzünün sola doğru olmasını halka anlatmakta zorlandıklarını belirten parti yönetiminden bazı isimler, kıratın yönünün sağa bakması gerektiği görüşünü dile getirdiler. Buna karşı görüş belirten öteki yöneticiler ise kıratın yüzünün sola bakmasının “yüzümüz batıya dönük” mesajını içerdiğini dile getirdiler.

Kıratın hangi tarafa bakacağı konusundaki kararı ise DP’nin önümüzdeki ay yapılacak büyük kongrede kararlaştırılacak.

DP’nin olağanüstü büyük kongresi 16-17 Mayıs tarihlerinde toplanacak. Bu kongrede ele alınacak öteki iki konu ise parti genel merkezlerinin satışına ilişkin oldu.

TOPLANTIDAKİ MALİ KONULAR

Selanik Caddesi’ndeki genel merkez binasının satışı
Akay’daki genel merkez binasının satışı
Genel başkanların çalışma ofisi olarak kullandığı Celal Bayar Köşkü’nün satışı.

Bu satışlara ilişkin kararlar, 16 Mayıs’taki kongrede verilecek.

Kongreden sonra, partinin şeffaflaşması yolunda bir adım daha atılması kararlaştırıldı. Parti harcamalarının nerelere yapıldığını gösteren hesap dökümleri bir ay süreyle herkesin incelemesine açık olacak.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ KONULAR

İl başkanlarının görüş ve değerlendirmeleri saygın ve doğru bulunmakla birlikte, Demokrat Parti’nin ve siyasetin içinde bulunduğu süreç ve bu arada yapılan tüm görüşmeler neticesinde, 16 Mayıs Olağanüstü Kongresi ile ilgili çalışmaların sürdürülmesi kararına varılmıştır.

15-16 Kasım 2008 tarihinde gerçekleşen kongrede, Genel Başkanlık makamının yetkilerinin büyük bölümünü kısıtlayan, demokratik açılımlarla diğer siyasi partilere örnek teşkil eden yeni bir tüzük kabul edilmişti.

16 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Kongrede de, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, oy birliği ile büyük Genel Kurul’a, aşağıdaki tüzük değişiklik tekliflerini getirmeyi kabul etti.

1-Demokrat Partinin amblemi olan Türkiye haritası üzerindeki kıratın Türkiye haritası bölümü, seçim pusulasında da daha önceki çalışmalarda ve görsellikte karmaşıklığa yol açtığı için amblemden çıkarılıp sadece kıratın kalmasının teklif edilmesi.

2-Demokrat Parti tüzüğünde taşınmaz satış yetkisi Genel İdare Kurulu’na aittir. Bu yetkinin Genel Merkez binaları olan Kızılay Akay binası, Kızılay Selanik binası ve Celal Bayar Köşkü ile ilgili yetkilerin sadece Büyük Kongre kararına devredilmesi hükmünün tüzüğe ilave edilmesi, Büyük Kongre’ye önerilecektir.

-Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda, dönemin mali raporları da görüşüldü. 15-16 Kasım’da yapılan Kongre’de raporların internet sitesinde yayınlanması ve tüzüğe koyulan hesaplarla ilgili şeffaflığa yönelik bir adım daha atılarak yeni bir ilke kararı alındı.

-GİK kararına göre, hesapların, detayı ile ilgili kongre süresince üye olanların bir mali müşavir vasıtasıyla yazılı bilgi istemesi halinde, gizlilik ve parti mahremiyeti ihtiva eden konular saklı kalmak kaydıyla yazılı yanıt verebileceği hususu olumlu bulundu ve siyasi partiler kanununun izin verdiği ölçüler içerisinde Genel Muhasipliğe yetki verildi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html