Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Nisan 2009 Perşembe

Kurtulmuş Erbakan'la ilgili sınırları çizdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erbakan'ın aktif siyasete gelmediğini belirterek, "Dolayısıyla bazı çevrelerin ortaya çıkarmaya çalıştığı gibi, Saadet Partisi içerisinde bir genel başkanlık ve liderlik sorunu yoktur. Bu konu istismar edilerek, Saadet Partisi’nin gelişmesinin önüne taş konulmasına müsaade etmeyiz” dedi. Kurtulmuş, gerekli şartlar yerine getirilmeden Ermenistan sınırının açılmasına karşı olduklarını ifade ederek, "Yeni müttefikler bulacağız diye, Azeri kardeşlerimizi küstüremeyiz" dedi.

Saadet Partisi, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarının stratejisini belirlemek üzere Nevşehir’de kampa girdi. Üç gün sürecek İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısının açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan kurtulmuş, ülke gündemindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kozaklı ilçesinde bulunan Diva İbis Otel’de gerçekleştirilen toplantıda öncelikle 29 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş, milletin seçimde kendilerine verdiği mesajı şöyle özetledi:
“Milletimiz bu seçimde, Saadet Partisi, bu topraklar için millet için lazım olan gerekli olan partidir. Önümüzdeki seçimde Türkiye’yi yönetmeye hazırlanın mesajı vermiştir. Saadet Partisi’nin bundan sonraki hedefi Türkiye’yi idare edecek muktedir bir siyasetin adresi olmaktır. Bunun için kollarınızı sıvayın ve hazırlanın mesajını çok iyi algılamak zorundayız.”

-ERMENİSTAN’DA KARABAĞ ŞARTI-

Son günlerin gündem maddesi Ermenistan sınırının açılması konusuna da değinen Numan Kurtulmuş, prensip olarak Türkiye’nin bütün komşularıyla iyi ilişkiler içinde olması, sınır geçişinin olması, sınır ticaretinin geliştirmesinden yana olduklarını kaydetti. Ancak Ermenistan sınırının açılması konusunda şartlarının bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Ancak Ermenistan sınırının açılabilmesi için, bir büyük haksızlığın giderilmesinde herhalde en büyük söz hakkı Türkiye’ye düşüyor. 1915 katliamını tanıyın diyenlerin ağzından bir kere Hocalı katliamını duymadık. Bundan bahsetmiyorlar. Şu anda fiili olarak devam eden Dağlık Karabağ işgali var. Azerbaycan’ın malı, toprağı olan Karabağ, Ermenistan işgali altındadır. Türkiye, Ermenistan sınırını açabilir. Ama önce, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki işgalin sona ermesi için siyasi kararlılık ortaya koyması lazım. Yani biz yeni bir takım müttefikler kazanacağız diye, yeni bir takım müttefikler bizimle iyi geçinecekler diye, bizim ezeli dostlarımız ve kardeşlerimiz olan Azeri halkının, en önemli problemini kulak ardı etmeye hakkı yoktur. Biz öncelikle Azerbaycan’ın işgal altındaki toprağı Dağlık Karabağ’ın özgürleştirilmesi ondan sonra da bütün komşularıyla olacağı gibi Ermenistan ile de sorunların çözülmesinden yanayız” diye konuştu.

-"MEHMEDİMİZ BEYLERİN HATIRI İÇİN AFGANİSTAN’A GİDEMEZ"-

Obama’nın ziyaretini de değerlendiren Kurtulmuş, “Obama geldi, gitti. İşin siyasi tarafından başka her şey konuşuldu” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Obama’nın bu ziyarette Türkiye’den ne istediği ve aldığı konusunda bir açıklama yapma zorunluluğu bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, Obama’nın Irak’tan çekilecek askerlerin Türkiye topraklarını kullanmasına müsaade edilemeyeceğini, Afganistan’a muharip güç isteğine ise kesinlikle karşı çıkılması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, “Afganistan’a yeni 33 bin asker gönderecekler. Yeni bir karar aldılar. Şimdi Türkiye’den Mehmetçiği oraya göndermek istiyorlar. Bizim Mehmedimiz bu beylerin hatırı için Afganistan’a gidemez. Bu memleket, Mehmetlerin acı hatıralarını hala unutmadı. Bu ülkenin Mehmetlerinin bundan sonra başka ülkelerde nöbete gitmesine aslı müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

-"ERBAKAN BÜYÜĞÜMÜZ AKTİF SİYASETE GELMİYOR"-

Toplantıda basın mensuplarının, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın memnu haklarının iadesi ile ilgili sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Bu mahkemenin verdiği ve bütün sonuçların ortadan kaldırılmış olması, sadece Saadet Partisi camiası değil Türkiye demokrasisi açısından sevinilecek bir durumdur. Bir kere bu haklı tespiti ortaya koymamız lazım. Erbakan Hocamızın basın toplantısını izleyemedim. Ama duymuş olduğum kadarıyla, basın toplantısında ortaya koyduğu fikirler de ‘Ben aktif siyasete geliyorum’ şeklinde değildir.

Partimiz, 26 Ekimde kongresini yapmıştır. 26 Ekim’de teşkilatımızın konsensüsüyle yeni bir genel başkanı ve yeni bir yönetimi seçmiştir. Seçilen bu yönetim, yeni siyaset üslubuyla, diliyle ve muhtevasıyla, milletimiz tarafından tescil edilmiştir. Dolayısıyla bazı çevrelerin ortaya çıkarmaya çalıştığı gibi, Saadet Partisi içerisinde bir genel başkanlık ve liderlik sorunu yoktur. Bunu çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki günlerde bazı çevreler bu konu üzerinde iktidara doğru hızla yürümekte olan Saadet Partisi’nin önüne taş koymaya çalışacaklardır. Zaten Hocamızın yaptığı basın toplantısında tereddütte mahal olacak bir şey yoktur. Kendisi partimizin büyüğüdür.

Aramızdaki ilişki de bir resmi ilişkiden ibaret değil, bir gönül bağıdır. Biz gerektiği zaman, ihtiyaç duyduğumuz zaman her zaman Erbakan Hocamızın fikirlerini alırız, görüşlerinden istifade ederiz. İfade etmek isterim ki ben 5 aydır bu partinin genel başkanıyım. Sayın Erbakan hiçbir şekilde herhangi bir konuda ima yoluyla dahi olsa ‘şunu böyle yapacaksınız, bunu böyle yapacaksınız’ şeklinde bir ifadede bulunmamıştır. Dolayısıyla Saadet Partisi yoluna devam ediyor. Bu konu istismar edilerek, Saadet Partisi’nin gelişmesinin önüne taş konulmasına müsaade etmeyiz”

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html