Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

20 Haziran 2009 Cumartesi

1982 Anayasası için 'talihsiz' yorum

Sami Selçuk, Tunceli Üniversitesi'nin 1. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen ''Türkiye'de Demokrasi'' konulu konferansta, anayasanın ''tümden'' değiştirilmesi gerektiğini, 1982 Anayasası'na bakıldığında, anayasa kavramıyla çelişen, hatta anayasa kavramının dışına düşen bir metin görüldüğünü söyledi.

Anayasaların insanların hak ve özgürlüklerini güvence altına almak için varolduklarını ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:

''Anayasaların varlık nedenleri budur. Ama Türkiye'de devlet bireyine güvenmediği için kendisini güvence altına almıştır. Anayasanın ruhuna bu o kadar yerleştirilmiştir ki bu anayasanın Türkiye'yi AB sürecinde demokrasiye götürme şansı yoktur. Hiçbir zaman düzeltemezsiniz.

Ben diyorum, bir metni düzeltmek yeniden yazmaktan daima zordur. Çünkü çelişkilere düşersiniz. Bu bakımdan bu anayasanın yeni baştan yeni bir anayasayla yer değiştirmesi gerekiyor. Orasını burasını budayarak düzeltmeye çalışarak yenileştiremezsiniz. 1961 Anayasası da aynı inançla düzeltilmeye kalkışılmıştır ama ne yazık ki başarılı olunamamıştır. Türkiye'nin mevcut anayasayla 2000'li yıllara girmiş olması talihsizliktir.''

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ise konferansın ardından yaptığı konuşmada, üniversitelerini bilgi üniversitesi yapmak için çalıştıklarını ve hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, ''Fırat Üniversitesi'nden devraldığımız Tunceli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Tunceli Üniversitesi'nin ilk mezunları oldular. Mezun olan 82 öğrencimizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezuniyet töreni çerçevesinde öğrenciler kep fırlattı ve 10. Yıl Marşı'nı söylediler.

Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldılar.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html