Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

5 Ağustos 2010 Perşembe

Ak Parti'den sürpriz emeklilik talebine ilk yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yüksek Askeri Şura ile ilgili sürecin yasalarla belirlendiğini belirterek, ''Birtakım kişiler, hukukun gerekleri neyse o çerçevede işleyen süreçleri 'olağandışı' göstermek gibi bir gayret içerisinde'' dedi.

İKTİDARDAN İLK DEĞERLENDİRME BEKİR BOZDAĞ'DAN

NTV canlı yayınına katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Yasaların gereği yerine getirildi. Yasaların yerine getirilmesini 'neden böyle yapıldı' diye eleştirilmesini anormal buluyorum. Yasaların uygulanması mağduriyet doğurmaz. Yasaların uygulanmaması mazeret doğurur. Gelişen her sorun için yasaların içerisinde çözüm vardır. Ve bu çözüm bulunacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Atilla Işık'ın neden böyle bir karar almasının nedenini bilemiyorum" dedi.

"KOŞANER GENELKURMAY BAŞKANI OLMAYACAK" İDDİASI SORULDU

Parlamentoda da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, ''Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in Genelkurmay Başkanı olmayacağı yönünde senaryolar bulunuyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, senaryolar üzerinde değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Türkiye'de Yüksek Askeri Şura'nın ne zaman toplanacağı, terfilerin nasıl olacağı ve kuvvet komutanlarının nasıl atanacağının yasalarda belli olduğunu kaydeden Bozdağ, bu konuda yetkilerin ve görevlerin nasıl kullanılacağının da açık olduğunu dile getirdi. Sürecin, yasalar çerçevesinde işlediğini anlatan Bozdağ, şunları söyledi:

''Kanuna uygun davranmak ve hukukun gereklerinin yapmak 'olağanüstülük' değildir. Olağanüstü bir durum olması için hukukun çiğnenmesi gerekiyor. Maalesef birtakım kişiler, hukukun ve kanunun gerekleri neyse o çerçevede işleyen süreçleri 'olağandışı' göstermek gibi bir gayret içerisinde. Demokrasiyi, hukuk devletini tam olarak özümsemeyenlerin bunu farklı değerlendirmeleri elbette normaldir. Bize göre anormal bir durum yok. Hukukun içerisinde işleyen süreçler var. Hükümeti suçlayanlar, 'neden hukukun dışına çıkmadı' diye suçluyorlar. Demokratik, hukuk devletinde, hükümetler 'hukukun dışına çıkmadı' diye suçlanmazlar. Ama maalesef 'neden hukuka uydunuz' diye itham edenleri görüyoruz.''

-BAYKAL HAKKINDAKİ İNCELEME-

Bozdağ, ''Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında adli yargılamayı etkilemek iddiasıyla başlatılan incelemenin, CHP tarafından 'CHP'den öç alma' olarak değerlendirildiği'' yönündeki soruyu yanıtlarken, ''CHP her konuyu çarpıtmakta çok mahir davranıyor'' dedi.

Bekir Bazdağ, şöyle konuştu:

''Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletlerinde Cumhuriyet savcıları var. Vazifeleri, suç isnatlarını, iddialarını takip etmektir. Yasa onlara bunu görev olarak vermiş. Görevini yapan kişilerle ilgili 'niye bunu böyle yapıyorsunuz' diye ithamda bulunmak doğru olmaz.

Sayın Baykal ile ilgili bir çalışma var mı, yok mu onu da bilmiyoruz. Bunu basın yazıyor. Çalışma varsa, onun muhtevasına da vakıf değiliz. Eğer varsa ortaya çıktığında bir değerlendirme yapılabilir. Şu anda sadece gazetelerde yer alan haber konumunda. Henüz böyle bir iddianame de yok.''

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html