Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

22 Ağustos 2010 Pazar

elezığda referanduma evet

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin, anayasalarınfarklı siyasi düşünce, kanaat, inanç, sosyal sınıf ve statüden insanların barış içinde bir aradayaşamasının ortak kurallarını gösterentoplumsal sözleşmeler olduğunu ifade etti. Şahin, ''Yürürlükteki 1982 Anayasasıolağanüstü bir dönemde yapıldığı içintoplumsal barışın sağlanmasında ve sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kişilere karşı devleti koruyan ve halk iradesi üzerinde vesayetçi bir anlayışın ürünü olan 1982 Anayasasının değişmesi ve insan haklarına dayalı, sivil bir anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuştur'' dedi.
Şahin, 1982 Anayasası'nın 1990'lı yıllardan sonra 83 maddesinin değiştirildiğini, ancak bu değişikliklerin hiçbirinin vesayetçi ruhuna dokunmadığını dile getirerek, şunları söyledi:
''İçerdiği maddelerle birçok konuda özgürlüklerin alanını genişletecek, halkiradesi üzerindeki vesayet araçlarını zayıflatacak bu değişiklikleri, yeterli olmamakla beraber çok önemli buluyor; halkımızın değerlerine uygun,ihtiyaçlarına cevap verecek sivil, özgürlükçü ve adaleti tesis etmeyi amaçlayan yeni bir anayasa talebimize kapı aralayacağı ümidiyle destekliyoruz. Elazığ'da bulunan 50 sivil toplum kuruluşu olarak 'evet' diyoruz. Tüm halkımızı 12 Eylül referandumunda 'evet' demeye çağırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html