Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

5 Ağustos 2010 Perşembe

MHP'de bir başkan daha "evet istifası" verdi

MHP'de bir başkan daha "evet istifası" verdiü
Ordu'nun Akkuş ilçesi Seferli Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kayaoğlu, partisinin 12 Eylül referandumunda 'hayır' oyu kullanılması isteğinin Milliyetçilik anlayışına ters olduğu için partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"Bugünkü MHP'nin tutumunun büyük liderimiz Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatmaktadır" diyen Kayaoğlu, "Türkeş yaşasaydı Anayasa değişikliğine evet der ve bu yönde bir kampanya yürütürdü." diye konuştu.

12 Eylül darbesinden en büyük yarayı partisinin aldığı halde Anayasa değişikliğine hayır denmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kayaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP, BDP ve PKK ile aynı safta yer alıp, demokratikleşme ve özgürleşme reformu olarak dikkat çeken bir değişikliğe hiç bir milliyetçinin ve ülkücünün Hayır demesi vicdani ve tutarlı bir tavır değildir. Bu nedenle MHP'den istifa ediyorum. 12 Eylül günü Darbelerin Karanlığından, demokrasinin aydınlığına geçiş için bu Anayasa değişikliğine Evet diyeceğim. Aynı zamanda bu konuda evet kampanyası daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için destekleyeceğimi kamuoyu ile paylaşmayı bir görev addediyorum."

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html