Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Ağustos 2010 Pazartesi

BDP, Evet için hükümetten emare bekliyormuş

Halis, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''iktidar partisi ve anamuhalefet partisi liderlerinin, referandum için çıktıkları meydanlarda atışmacı aşıklar gibi birbirlerine söz yetiştirmeye çalıştıklarını'' söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dersim ile ilgili sözünü anımsatan Halis, ''Ancak, Başbakan burada samimi değildir. Benim Dersim katliamı ile ilgili önergelerime AKP tarafından olumsuz yaklaşıldığı gibi 'Dersim' adının geri verilmesini isteyen kanun teklifim de partisi tarafından reddedilmişti'' diye konuştu.

Halis, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Bölgenizde referandum sonucuna ilişkin bir tahmininiz var mı? Boykota yönelik çalışmalarınız vardı?'' sorusuna Halis, ''Bunu söylemek çok zor. Bölgemizde boykotun ciddi bir orana varacağına inanıyoruz. Çünkü boykotun gerekçelerini halkın anlayabileceği bir şekilde anlatıyoruz. Gerçekten bu konuda halk da ikna'' yanıtını verdi.

Halis, bir başka soru üzerine, ''Bugüne kadar çeşitli alanlarda, mitinglerde boykot çalışmalarımızı devam ettirdik ve ettiriyoruz. Bugüne kadar bizim boykottan vazgeçip, 'evet' ya da 'hayır' noktasında bir karar vermemiz için devletten, hükümetten hiçbir emare olmadı'' dedi.

''PKK'nın açıkladığı 'eylemsizlik' sürecine devlet tarafından verilecek cevap sizin referanduma ilişkin kararınızı etkiler mi?'' sorusu üzerine Halis, şunları söyledi:

''Hayır, biz referandumda boykot kararını bir çatışma veya çatışmasızlığa göre almadık. Türkiye'nin demokratik ihtiyaçlarına göre aldık. Her şeyden önce 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine dönük aldık. Ateşkes konusundaki gelişmeler çerçevesinde bir değişikliğin olacağını kimse beklememelidir. Bu ateşkesin de devlet ve hükümet tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Bu fırsat kaçırılmamalıdır diye düşünüyoruz.''

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html