Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

5 Ağustos 2010 Perşembe

Referandum önümüzü açacak

İncelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Erdem, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonundaki KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, ''Siz güzel gördüğünüz birtakım uygulamaları isteseniz de Anayasa'da onun altyapısı, desteği yoksa bunu yapma şansınız yok. 12 Eylül'de sizin oylarınıza sunulan, inşallah oylarınızla geçeceğine inandığımız bu Anayasa değişikliği Türkiye'nin önünü daha fazla açacak'' ifadesini kullandı.

Bazı siyasi partilerin siyasi birtakım kaygılarla değişikliğe karşı olabildiğini belirten Erdem, şöyle konuştu:

''Ama bu ülke bizim. Ben Anayasa değişikliğini siyaset üstü olarak görüyorum. Çünkü bu Türkiye'nin kazanımı olacak. Türkiye'deki bugün mevcut Anayasa bir ihtilal anayasası, sivil bir anayasa değil. Askerler tarafından, özellikle de askerlerin bakış açısına göre hazırlanmış bir anayasa. Bugüne kadar da çok büyük değişiklikler olmuş ama inanıyorum ki en temel, en köklü değişiklik bu sefer yapılacak.

Siyasi partilerimizin geçmişte yaptığı konuşmalara baktığımız zaman bugün sizin önünüze getirdiğimiz bu paket aslında siyasi partilerin de beklentileri doğrultusunda bir Anayasa değişikliğidir.''

Erdem, Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin yargı üzerinde denetimini ve ağırlığını artıran bir değişiklik olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Kitapçıkları açıp okuduğunuz zaman özellikle insaf sahibi, yani ideolojik bir bakışla bakmayan birileri tarafından tahlil edildiği zaman görülecek ki, böyle bir şey değil. Örnek olarak, çok üzerinde durulan bir konuyu izah edeyim. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu var. Şu anda 7 tane asil, 5 tane de yedek üyesi var. Bu üyeler içerisinde birisi bakandır, birisi de Adalet Bakanının müsteşarıdır. Kurayı kim çeker, Yargıtay ve Danıştay üyeleri çeker. Yargıtay ve Danıştay üyelerini ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçer. Bizim önünüze koyduğumuz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili değişiklik şu; evet yedeklerle birlikte sayı 34'e çıkıyor. Peki bu 34 kişinin içerisinde kim var? Bir kere ilk defa 16 tanesini birinci derecede hakim ve savcılar seçiyorlar. 4 tanesi Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. 10 tanesini Yargıtay ve Danıştay seçiyor. 1 tanesini askeri yargı, 1 tanesini askeri idari mahkemeler, 1'ini bakan, 1'ini de müsteşar seçiyor. Aslında bu değişiklikle bakanın elinde olan, siyasetin elinde olan birçok imkanlar bu kurul daha genişletilerek bu kurula devrediliyor. Çünkü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bütçesi yoktu, binası yoktu, sekretaryası yoktu. Şimdi bu değişiklikle birlikte binası olacak, sekretaryası olacak, bütçesi olacak.

Biz çok daha demokrat, demokrasi seviyesi yüksek bir ülke istiyoruz. Bu Anayasa değişikliğinin ekonomimize getireceği büyük menfaatler var. Bunlardan en önemlisi istikrar. İstikrarın olduğu yerde sermaye olur, para olur, yatırım olur.''

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html