Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

5 Ağustos 2010 Perşembe

Kılıçdaroğlu'ndan bomboş koltuk isyanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP yoksulluğu ve inançları sömüren bir partidir'' dedi.

CHP Genel Merkezinde, ''liderlik'', ''referandum kampanyası'' ve ''sandık sorumlularının eğitilmesi'' konusunda parti içi eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, hayatın her adımında eğitimin öneminin dikkat çekici boyutta öne çıktığını söyledi. Siyasi partilerin eğitim çalışmasına önem vermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bugünkü toplantının yararlı geçeceğine inandığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'de yıllarca ihmal edilen eğitimi yeniden gündemlerine aldıklarını ve eğitim çalışmalarının çok yoğun şekilde tekrar başlatılacağını vurguladı.

Toplantıya katılanların konuşmacıları iyi dinlemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, özellikle CHP'ye mensup partililerin kendilerini eğitim doneleriyle donatmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, partililerin bu donanımlarını kendi seçim bölgelerinde halkla paylaşmaları gerektiğini, halkın bilgili, donanımlı, doğru söyleyen siyasetçi profiline ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu boşluğu CHP'lilerin doldurması gerektiğini ifade etti.

''HALK SİYASETÇİYE KIZGIN''

Hayatın siyah beyaz renklerden oluşmadığını, gittikçe artan gri tonların olduğunu, CHP'lilerin bu tonlardan faydalanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Her türlü eleştiriyi kabul edeceğiz, sinirlenmeyeceğiz, sakin davranacağız. Sen yanlış düşünüyorsun demeyeceğiz, 'bir de beni dinler misin' diyeceğiz. Çünkü yurttaşın sıkıntısı, geçmişte yaşadığı olumsuzlukların bir birikimidir. Yurttaş bir siyasetçi görünce yıllardan beri devam eden sıkıntısını o siyasetçiye aktarıyor. Halk siyasetçiye kızgın. Oyunu aldığınız doğruyu söylemediğiniz, beklentilerini boşa çıkarttığınız için vatandaş size kızgın.

Toplum huzur, barış istiyor, kavga istemiyor. Biz hiçbir yerde hiçbir kavganın parçası olmayacağız. Her yerde barışın, demokrasinin, özgürlüğün bir parçası olacağız. Bunu hayata geçirmenin yolu, eğitilmek, bilgi birikimine sahip olmaktan geçer.''

Kılıçdaroğlu, sosyal hakları genişletecek kişilerin sosyal demokratlar olduğunu ifade ederek, ''AKP yoksulluğu ve inançları sömüren bir partidir'' dedi. Sosyal devleti tabana yayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, güçlü refah toplumu yaratacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, amaçlarının, düşüncesi, etnik kimliği, inancı ne olursa olsun herkese alınteriyle kazanıp çalışabileceği bir düzeni yaratmak olduğunu, bunu ortak söylem olarak gerçekleştireceklerini ifade etti.

''CHP BİR SİYASET OKULUDUR''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatlarıyla ''liderlik'', ''referandum kampanyası'' ve ''sandık sorumlularının eğitilmesi'' konusunda parti içi eğitim toplantısı çalışması başlattıklarını söyledi.

Toplantıya, Türkiye'nin 81 ilinde CHP'li sandık sorumlularının katıldığını belirten Erbatur, toplantıya katılanlara çeşitli üniversitelerden çok sayıda hocanın bilgi vereceğini bildirdi. Erbatur, toplantının amacının partililer arasında ''ortak bir dil''in oluşturulması olduğunu vurguladı.

''CHP bir siyaset okuludur'' diyen Erbatur, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin birçok devlet adamı yetiştirdiğini söyledi. Genel Başkanlarının kendilerine ''birlikte yürümeyelim koşalım'' talimatı verdiğini anımsatan Erbatur, bu sürecin kongreyle başladığını ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun hızına yetişemediklerini, Genel Başkanlarının hızına yetiştiklerinde iktidar olacaklarını söyleyen Erbatur, iktidar özlemi içerisinde olduklarını ve ilk seçimde iktidara geleceklerini, bu toplantılarla iktidara hazırlandıklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU, BOŞ KOLTUKLARLA KARŞILAŞTI

Bu arada saat 09.00'da başlayacağı duyurulan toplantıya, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tam saatinde gelince salonda boş koltuklarla karşılaştı. Genel Başkan Yardımcısı Erbatur, Kılıçdaroğlu'na, toplantıya diğer illerden gelenlerin olması nedeniyle böyle bir sorunun yaşandığını, isterse daha sonra başlanabileceğini söyledi.

''Toplantı tam saatinde başlasın'' diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başladığı sırada salon dolmaya başladı.

Kılıçdaroğlu salonun boş koltukları için konuşmasında da yer verdi. Kılıçdaroğlu, vakti ziyan etmeden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 'Bu şekilde olursa kimse bize güvenmez' dedi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html