Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

3 Mart 2009 Salı

Erdoğan, Metrobüs açılışında konuştu canlı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Metrobüs'ün Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açılış töreninde konuştu. Erdoğan,törende İstanbul'un değişen yüzünü anlattı.
03 Mart 2009 11:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"7 tepeyi tünellerle birleştirerek, Ferhat'ı Şirin'e devleti milletine kavuşturacağız.

Kalabalığın arasında yaşanan bir olay üzerine Erdoğan, "Medya kolay gelsin hayırdır ne buldunuz?" dedi. Aydın Doğan medyasını tepki gösteren kalabalığı Erdoğan, Bırakın onları biz işimize bakalım. Onlar da kendi işlerini yapsın diyerek sakinleştirdi.

Bizim fiiliyatımızın ulaştığı yere bunların hayali bile ulaşamaz. Biz MARMARAY ile Asya'yı Avrupa'ya Pekin'i Londra'ya raylı sistemle bağlıyoruz.

Kuyuya kimse bakmaz. Minare dikilince herkes bakar. Ben kuyuda yapalım diyorum. Ona da ihtiyaç var diyorum. Boğaz'ın altında 11 tüp tünel birleştirildi. 2013 yılında boğazın altındaki bu tünellerden geçilecek. 93 yıl önce Sultan Abdulhamit'in hayaliydi. Biz bunu gerçekleştirdik.

METROBÜS BOĞAZI BÖYLE GEÇECEK / FOTOĞRAFLI ANLATIM

Lastik tekerlikliler için ikinci tüp tünelin ihalesi yapıldı. Bunuda en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Bir zamanlar ikinci köprüye karşı çıkanlar, şimdi üzerinden geçiyor.

Şimdi üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. Ama İstanbul trafiğinden de şikayet etmekten geri kalmıyorlar. Biz üçüncü köprüyü de yapacağız. Ağır vasıtalar en kuzeyden geçecek. Artık ikinci köprüde şehrin içi oldu.

Bunların söylediği Demir Ağlarla Örme marşı vardıya. Onlar marşını söyledi. Biz demir ağlarla ülkeyi ördük. Ne yaptınız şimdiye kadar. Söyleyin? Yapmadınız dikili ağacınız yok dikili...

Kadıköy'de DMO'nun yerini belediyeye devredeceğiz. Bağdat Cadesindeki boş alanı da yeşil alan yapacağız. Onu da büyükşehir belediyesine devredeceğiz.

Biz bu şehir için gece gündüz mücadele ederken önümüze öyle engeller koydular ki.. Biz farklı yönetimlerle çalışmanın sıkıntısını yaşadık. Biz her türlü projeyle bu yolculuğumuza devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Ben burada bu Metrobüs hizmetini gerçekleştiren Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın pek çok ülkesinde böyle bir sistem yok. Biz buradan şimdi yola çıkacağız. 63 dakikada Avcılar'a gideceğiz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreye duyarlı 20 eseri İstanbul'a kazandırdığı için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre ödülüne layık görüldü. Ödül, Bakan Veysel Eroğlu tarafından takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html