Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

1 Mart 2009 Pazar

KADIN MUHTAR BESRA ULUÇAY YENİDEN ADAY OLDU KARS / KARS MERKEZ

Kars Merkez Mahallesi'nde geçtiğimiz dönem muhtarlık seçimini 4 erkek aday arasından büyük bir oy farkıyla kazanan Seçim Müdürü Mürsel Uluçay'ın eşi Besra Uluçay, bu dönem yeniden muhtarlığa aday oldu.
Besra Uluçay, seçim çalışmaları kapsamında muhtarlık bürosunda kadınlarla bir toplantı düzenledi. Çok sayıda kadın toplantıya katılarak muhtar adaylarına destek verdiler. Kadınlar, Besra Uluçay'ı yeniden muhtar olarak görmek istediklerini onun için de kendisine seçim çalışmalarında yardımcı olduklarını söylediler. Erkek muhtarlara dertlerini rahatlıkla anlatamadıklarını bu yüzden de kadın muhtarlarla daha iyi anlaşabildiklerini ifade eden kadınlar, "Bizler her sıkıntımızı erkek muhtarlara söyleyemiyoruz.
Eşlerimiz işinde gücünde olduğu için mahallemizin sorunlarına fazla duyarlı olamıyorlar. Ama biz kadınlar her fırsatta mahallemizin sorunlarını aktarmak istiyoruz. Muhtar erkek olunca bu tamamen bir sorun haline geliyor. Çünkü rahat hareket edemiyoruz ve erkek muhtarlar da bizi anlayamıyorlar. Şimdi de geçen dönemde bizi yöneten kadın muhtarımızı bu dönemde de görmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki muhtarımız da, başkanımız da, başbakanımız da, bakanlarımız da kadın olsun. Kadınlar işlerine ve sorumluluklarına
daha bağlılar ve iş takibini daha titizlikle yapabiliyorlar" diyerek duygularını dile getirdiler.
Kadınların ilgisinden memnun olduğunu söyleyen Muhtar Adayı Besra Uluçay da, "Ben muhtarlığı başarıyla yürüttüm. Mahallemin birçok sorununa el attım ve başarıyla sonuçlandırdım. Şu anda 22 mahallemiz var ve 2 bayan muhtarız. Ben istiyorum ki muhtarlarımızın 2'si erkek olsun 20'si kadın olsun. Bu dönem daha fazla muhtar adayı bekliyorduk ama olmadı. Yine 2 bayanla yolumuza devam edeceğiz. Bu dönem mahallemize kadın merkezi kuracağız ve burada kadınlarımızın bütün sorunlarıyla yakından ilgilenip aynı
zamanda da ihtiyaç sahibi aileler için bir dizi çalışma yapacağız. Belediyemizin de desteği ile mahallemizi daha modern hale getireceğiz" dedi.
Kadınlar daha sonra adayları Besra Uluçay'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html