Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

18 Şubat 2009 Çarşamba

Ak Parti bu seçim için neden ısrarl

29 Mart yerel seçimleri için çalışmalar sürerken bu güne kadar neden sadece anketlerde önde giden Ak Parti miting yaptı? İşte bu sorunun cevabı:


29 Mart seçimlerine yönelik Ak Parti haricinde hiçbir parti miting yapmıyor. Kamuoyu anketleri ise Ak Parti'nin seçimlerden çok rahat olarak birinci geleceğini açıklıyor. Uzmanlar peki Ak Parti rahat kazanacağı bu seçim için bu kadar mücadeleyi neden veriyor sorusuna Ülke TV'deki Aslında Ne Oldu programında cevap arandı.

Program sunucuları Hasan Öztürk ve Ünal Tanık, Ak Parti'nin özellikle 1989 deneyimini çok iyi irdelendiğini gördüklerini seçimde alınacak oyun bir önceki seçimden aşağılarda gerçekleşmesi durumunda Ak Parti'nin işinin zorlaşacağının üzerinde durdular.

Yerel seçim sonrası yeni bir anayasa hazırlığı sürecinin başlayacağı şimdiden gündeme otururken Ak Parti yönetiminin seçim sonrası elini güçlendirmek adına seçime iddialı şekilde hazırlandığını vurguladılar.

Programda ayrıca CHP'deki gelişmeler de masaya yatırıldı.

Programda CHP'de seçimlere yönelik yaşananlar da gündeme geldi:

"CHP'de İstanbul'daki adayların belirlenmesi konusunda büyük bir şaibe altında. Şaibelerin odağındaki isim de Mehmet Sevigen. Sevigen bugün düzenlediği toplantıda ortaklık itirafında bulundu.

Sevigen'in gündeme getirdiği projenin adı ise Selenyum, bu isim de F.Bahçeli eski futbolcu Tuncay Şanlı'nın nişanlısı Mehmet Sevigen'in kızı Selen'in isminden alınmış.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bugün düzenledikleri basın toplantısı parti içindeki büyük çatışmayı gün yüzüne çıkardı.

Benzer durum bugün Ak Parti Keçiören'de yaşandı.

CHP, yerel yönetimlerde Ak Parti'nin yanlışları ile prim kazanma yoluna gitmişti. Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek en belirgin hataları yapan isimlerdi. Ancak CHP bu kez kendisine prim kazandırdığı alanda büyük açmaza düştü. Bundan sonraki süreç özellikle CHP'nin bu açmazı üzerinde yoğunlaşacak.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html