Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

28 Şubat 2009 Cumartesi

Yeter artık, bu ülkenin önünü aç

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, 'oyları bölmeyin' çağrısında bulununan CHP lideri Deniz Baykal'a, böyle cevap verdi...
28 Şubat 2009 20:46

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, 'oyları bölmeyin' çağrısında bulunduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Artık yeter ey Baykal, bu milletin önünü, bu ülkenin önünü, solun önünü tıkadığın yeter" dedi.

Sezer, Trabzon'da partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. İktidarın ülkeyi iyi yönetemediğini savunan DSP Genel Başkanı Sezer, hukuk sisteminin hükümet tarafından tahrip edildiğini öne sürdü. Yargı kurumlarının birbirine düşürüldüğünü ve bağımsızlığının tehdit altında olduğunu iddia eden Sezer, "Başbakan bugün Batman'da hukuk devleti olmaktan söz ediyor. Ergenekon ile de herhalde bunu birleştirerek söylemeye çalışıyor aklının yettiğince. Hükümet aslında bu baskı yoluyla hukukun üzerine giderek hukuk devletine karşı bir darbe girişiminde bulunuyor. Doğrudan demokrasimize karşı bir darbe girişiminde bulunuyor. Biz DSP olarak demokrasiye, halkımıza olan inancımızın gereği, Ecevit'ten aldığımız inancın gereği her türlü darbeye karşıyız. Askeri darbeye de karşıyız, bugün hükümetin uygulamaya koymaya çalıştığı hukuka karşı darbeye de, sivil darbeye de karşıyız. Bunu önleyecek olanlar da demokratik solculardır." ifadelerini kullandı.

"ARTIK ÜLKENİN, SOLUN ÖNÜNÜ AÇ"

Belli kesimler tarafından AK Parti'nin karşısında tek alternatifin CHP gibi gösterilmesinden dolayı Başbakan'a oy verildiğini savunan Sezer, "Ama artık millet çaresiz değil. Millet Baykal'dan da senden de kurtulmaya karar verdi. Baykal seni besliyor, sen Baykal'ı besliyorsun. Al seni vur ötekine. Kayıkçı kavgası yapıyorsunuz televizyon ekranlarından. Ondan sonra, sözüm ona ana muhalefet partisinin genel başkanı, ebedi muhalefet partisinin genel başkanı, yer yer DSP'lilere 'aman ha oyları bölmeyin' diyor. Sanki babasının oyu. Sen iyi çalıştın, iyi iş yaptın Trabzon'da da millet seni destekleyecek biz de böleceğiz öyle mi? Sen iyi iş yaptıysan millet zaten seni destekler. Millet, 'artık yeter ey Baykal, bu milletin önünü, bu ülkenin önünü, solun önünü tıkadığın yeter, biz senden kurtulacağız' diyor." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, Davos'taki çıkışını da 'sahte kabadayılık' olarak tanımlayan Sezer, "Söyleyecek sözü olanların, yüreği olanların, inancı olanların sahte kabadayılık yerine gerçek bir kararlılığı ortaya koyması gerekir. 1975'te Kıbrıs'ta olduğu gibi." dedi.

Cihan

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html