Kılıç'ın Alman vatandaşı, Alman SDP, Friedrich Ebert Vakfı ve bazı sol Alman örgütlere üye olduğunu savundu. Kılıç'ın 2005'te Ebert Vakfı'ndan 85 bin Euro para çektiğini belirten Ergün, "CHP ile bazı Alman yetkililer arasında, Türkiye ve AK Parti aleyhine önemli bir işbirliği söz konusudur. Alman mahkemelerinden rüşvetle belge aşırmak, sahte dosya takdim etmek ve Deniz Feneri iddianamesinin Türkçeye çevrilmesinde, iddianameye ilaveler yaparak evrakta sahtecilik fiillerinin içinde olabilen bir kişinin, Sayın Baykal'ın yanında olmaması gerekir." dedi.
Nihat Ergün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 'karmaşık ilişkilere sahip' dediği CHP MYK üyesi Ali Kılıç'ı hedef aldı. Ergün, Kılıç'ın, Adalet Bakanlığı'nın Almanya'dan alamadığı dosyayı, kendisinin aldığını iddia ederek Baykal'a verdiğini, Baykal'ın da bunu "işte dosya" diye gösterdiğini hatırlattı. Ancak söz konusu dosyanın, "bir kısmının internetten toplandığı, bir kısmının da Alman mahkemelerindeki bazı kişilere rüşvet verilerek alındığı" yönündeki iddialara dikkat çekti.
Nihat Ergün, Kılıç'ın, bazı PKK üyeleriyle yakın ilişki içinde olduğunun da kamuoyunda konuşulduğunu ve Mahmut Yıldız isimli PKK elemanını yanında kaçak olarak çalıştırdığı için Alman makamlarınca 5 bin 500 Euro'luk cezaya çarptırıldığını iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Almanya ziyaretinden de bahseden Ergün, Kılıçdaroğlu ve Kılıç ile aynı arabada bulunan Nevzat Rıdvan ve Mustafa Ünal'ın, "terör suçu işledikleri ve Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları"na ilişkin haberlerin medyada yer aldığını söyledi.
Kılıç ve Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri davasını ısrarla AK Parti ile ilişkilendirdiğine dikkat çekerken şunları ifade etti: "Partimize yönelik bu gibi kişilerin iddialarıyla AK Parti'nin siyasetinin finansmanının yurtdışından, Deniz Feneri'nden ve Almanya'daki bazı ilişkilerden karşılandığı iddiası, koskoca bir yalandır. AK Parti'nin finansmanının nasıl sağlandığını, parti yetkilileri daha önce açıklamıştı. CHP, Anayasa Mahkemesi tarafından, parti kaynaklarını usulüne uygun olmayan bir şekilde harcadığı tespit edilerek, hakkında trilyon davası açılacak noktaya gelmiştir. Kendi partisinde yolsuzluk yapan, partisinin kaynaklarını hortumlayan bir yönetimin var olduğu bir anamuhalefet partisi ile karşı karşıyayız."
Baykal, Ergenekon firarisi Turhan Gomez'le ne görüştü?
Ergün, iktidara özel istihbarat bilgileri aktarıldığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Türkiye'de istihbarat birimlerinin kime bağlı olduğunun belli olduğunu, MİT ve Emniyet'in Türkiye aleyhindeki faaliyetleri başbakana bildirmek durumunda olduğunu söyledi. Ergün, "İstihbarat bilgileri, anlaşılan o ki önceki yıllarda başbakana gitmeden bazı medya organlarına mı gidiyordu da bu sayın yazar şimdi başbakana istihbarat gitmiş olmasını eleştiriyor? Sistem doğrulmuştur, sistem düzelmiştir. Kime ne bilgi gitmesi gerekiyorsa ona bilgi gitmektedir, devletin çarkları doğru işlemeye başlamıştır." dedi. Ergün, bazı yazarların "Baykal hakkında özel bilgileriniz mi var?'' sorusuna da şu karşılığı verdi: "Baykal'ın Ergenekon davası ile ilgili tutumu herkesin malumu. Açık bir avukatlık içine girmiştir. Bunun da ötesinde yargıyı tehdit eden söylemler içinde bulunmaktadır. Biz bunu bir panik hali olarak değerlendirdik ve sebebini sorduk. Bunlardan bir tanesi, sizin, Ergenekon zanlısı Tuncay Özkan'la olan malî ilişkiniz midir, birtakım faaliyetlerinin sizin tarafınızdan finanse edilmiş olması sorunu mudur? Bu sorunun cevabı verilmemiştir. Ergenekon zanlısı ve firari olan ve yeni adı Turhan Gomez olan Turhan Çömez'le özel görüşmeleriniz midir? Sayın Çömez, size bu görüşmede, Ankara Tenis Kulübü'nde yaptığı bazı temasların bilgisini mi aktarmıştır? Niçin, bu kadar ilgili ve özel görüşme yaptınız?"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder