Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

28 Şubat 2009 Cumartesi

Erdoğan, muhalefete battaniye örttü siirt canlı izle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te '29 Mart'te Siirt'in battaniyesini bunların üzerine örtün. Bu güne kadar uyuyarak geldiler. Bundan sonra da bırakın uyusunlar' dedi.
28 Şubat 2009 17:07

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt mitinginde de muhalefet partilerine yüklendi.

Erdoğan, "29 Mart'te Siirt'in battaniyesini bunların üzerine örtün. Bu güne kadar uyuyarak geldiler. Bundan sonra da bırakın uyusunlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Siirt'te vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile birlikte selamladı. Başbakan Erdoğan, miting alanına "Siirt'in eniştesi" olarak çağrıldı.

Erdoğan, "Evliyalar şehri Siirt'i selamlıyorum" diye başladığı konuşmasında, "Siirt'in mert ve cömert insanlarını selamlıyorum. Siirt, bu kardeşinize yüreğinde yer açtı. Bizden hayır duanızı eksik etmediniz. 9 Mart'ta yiğit düştüğü yerden kalkar dediniz ve bana bir emaret verdiniz. Tam 6 yıldır bu emaneti layıkıyla taşımanın hassasiyeti içindeyim. Bu gün bir kez daha hemşehrilerimin, dostlarımın kardeşlerimin akrabalarımın arasındayım. Sevginize şefkatinize ahde vefanıza teşekkür ediyorum." dedi.

"Siirt'in kalkınması için gecemizi gündüzümüze kattık." diyen Başbakan Erdoğan, "Siirt'e çok önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Başbakan olarak Siirt'e 13. gelişim. Başbakan olarak 13 defa geldim. Sayın Baykal'ı burada hiç göreniniz var mı, Devlet Bahçeli Siirt'e hiç geldi mi?. Keşke gelseler Siirt meydanındaki coşkuyu bir görebilseler. Onları burada görmekten Türkiye adına mutlu olurum, Siirtliler adına mutlu olurum. Türkiye'nin sadece Ankarası yok, İstanbul'u yok. Siirt'i de var, Batman'ı da va Hakkarisi'de var. Meydanlara çıktılar. gerilim siyaseti yapıyorlar. Ellerine dosya almışlar dosya siyaseti yapıyorlar. Yalan üstüne çamur üstüne siyaset yapıyorlar. Elinde dosya varsa Türkiye hukuk devleti. Al onu yargıya götür. Bana ne yapacaksın. Gel de burada anlat. Ellerinde dosya dolaşıyorlar. Bunların siyasetinde proje yok. Siirt'e ilişkin Türkiye ilişkin ufukları yok. Ben Siirtli kardeşlerimin en güzel cevabı vereceğine inanıyorum. 29 Mart'ta Siirt battaniyesini onların üzerine örtün. Bu güne kadar uyuyarak geldiler. Bundan sonra da bırakın uyusunlar. En azından Türkiye'nin büyümesine engel olmazlar. Siirt demokrasi tarihinde kilit rolü oynamış bir şehrimizdir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: "Bu kardeşiniz için muhtar bile olamaz diye manşet atanlara 9 Mart'ta siz ders verdiniz. AK Parti'den rahatsız oluyorlar. AK Parti'nin oylarını artırmasından rahatsız oluyorlar. 22 Temmuz'dan önceki tavrı yeniden sergilemeye başlardılar. 22 Temmuz'dan önceki gibi seçimleri birkez daha gündeme getirdiler. Siirt meydanından Türkiye'ye sesleniyorum. AK Parti demokrasinin teminatıdır. Millet iradesinin teminatıdır. Her türlü özgürlüğün teminatıdır. Kendisine oy verenler kadar vermeyenlerin de teminatıdır. Bu millet bize bir emanet verdi onu layıkıyla taşıyoruz. Bu millet isterse emaneti alır başkasını verir. Milletimizin iradesi karşısında boynumuz kıldan incedir. Kim ne derse desin biz hizmet üretmeye devam edeceğiz."

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html