Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

18 Şubat 2009 Çarşamba

Taha Aksoy'a göre İzmir'deki sorun

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılından bu yana Türkiye'nin birçok il, ilçe ve beldesinde hizmet veren AK Parti belediyelerinin iyi bir örnek sergilediğini söyledi.

Aksoy, AK Parti'nin apayrı bir belediyecilik hizmeti sunduğunu, İzmir'i de bu belediyecilik anlayışıyla hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

İzmir'de son 10 yıldır ''sol belediyecilik anlayışının'' olduğuna dikkati çeken Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son 10 yılda sol belediyecilik anlayışı İzmir'e bir şey kazandırmamıştır. İzmir'in temel sorunu, yönetim anlayışıdır. Bu yönetim anlayışıyla İzmir ilerleyemez. Hizmet var ama zamanlama denen bir şey yok. Yeteri kadar hizmet üretilemiyor, zamanında üretilemiyor. İstenilen, beklenilen kalitede üretilemiyor. Başlanılan işler bitirilemiyor ve halk bundan bunalıyor. İzmir halkında bir yılgınlık, yorgunluk, bıkkınlık var. Böyle gelmiş, galiba böyle gidecek anlayışı var. Bu iyice yaygınlaşırsa İzmir bir daha ayağa kalkamaz.''

İzmir'in hep değişimde öncü olduğunu, Türkiye'nin önünü açtığını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

''Bu özelliğin kentte kaybolmaması lazım. Şimdi İzmir sıradan bir Anadolu kenti haline gelirken, eskiden sıradan bir Anadolu kenti olanlar büyük hızla kalkınmaya başladılar. Her konuda İzmir'i sollayıp geçen birçok il var. İzmir'e örnek kentler gösteriliyor bu beni çok mutlu etmiyor. İzmir'de yaşayan, İzmir'i canından aziz bilen biri olarak bundan utanç duyuyorum. İzmirli bunu hazmedemiyor. İzmirlinin boğazına bir şeyler düğümleniyor, kalbinde bir isyan, itiraz var. O itirazı biz dile getiriyoruz diyoruz ki; İzmir bu tıkanmışlığın içinden mutlaka çıkacak. Bu yorgunluğu üzerinden atacak. İzmir'i sıradan bir vagon değil, lokomotif yapacağız. İzmir Türkiye'nin dinamosu olacak.''

-''HALA BİR METRE RAY DÖŞENMİŞ DEĞİL''-

İzmir'deki sol belediyecilik anlayışının kentin üzerine kara bulut gibi çöktüğünü, yapılacak işlerin yıllardan bu yana yapılamadığını, Uşak Belediyesinin 3 ayda inşa ettiği alt geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesinin 9-10 ayda yaptığını savunan Aksoy, ''İzmir'in temel sorunu yönetim anlayışıdır. Temel sorun yönetimdedir. Bu yönetim anlayışıyla İzmir ilerleyemez. Daha özkaynakla kredinin farkını öğrenemeyen bunu ayırt edemeyen bir yönetim anlayışı olur mu?'' dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, yıllardan bu yana İzmir'de metro çalışmalarında yol alınamadığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Metronun nerelere kadar uzanacağı 1999'daki seçim bildirgelerinde vardı. Bunun üzerinden 10 yıl geçti. Hala bir metre ray döşenmiş değil. Bu anlayışı nereye kadar sürdürebiliriz? Sözleşme yapılıyor. Örneğin 20 ay süre veriliyor ve deniyor ki 'Biz dünyanın en ucuz, en hızlı metrosunu yapacağız. İnşaatı en çabuk sürede bitireceğiz' 18. ayda sözleşme fesih. 5 ay sonra yeniden sözleşme. 20-22 ay yine süre veriliyor. İşin süresi uzuyor, fiyat 3 misline çıkıyor. Ortada hiçbir şey yok.''

-''ARSENİKLİ SUDA KOCAOĞLU HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİ''-

İzmir'in suyundaki arsenik sorununa da değinen Aksoy, kentlinin bu sorunu başka bir ilin belediye başkanından duymasının çok rencide edici bir durum olduğunu savundu.

Aksoy, bu konuda İZSU'nun hiçbir şey yapmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

''Bu konuda halka bilgi verilmiyor. İZSU'nun çok modern bir laboratuvarı var ama arsenik ölçümü akreditasyonu hala yok. Hıfzıssıhha ölçüm yapıyor, buna itiraz ediyor. İzmir halkı suyun arsenik olduğunu bir başka ilin belediye başkanından öğrendi. Bundan rencide oldu, büyük üzüntü duydu. Arsenikli su konusunda sayın Kocaoğlu hiç olmazsa halktan özür dilemeli ve gerekli önlemleri almayanlar hakkında yapacağa işlemi halka açıklamalı. Bunların hiçbiri maalesef yapılmadı.''

-''KENTİ DEĞİL KÜÇÜK BİR ŞİRKETİ BİLE YÖNETEMEZSİNİZ''-

İzmir'in katı atıklarının ve arıtma tesisinden çıkan çamurun değerlendirilmesiyle ilgili projenin 5-6 yıl önce imzalandığını ancak bununla ilgili hiçbir şey yapılmadığını iddia eden Taha Aksoy, birkaç kez protokolde değişikliğe gidilmesine rağmen tek bir çivinin bile çakılmadığını savundu.

Aksoy, sözleşmenin Ocak ayının sonunda feshedildiğini belirterek, şöyle devam etti:

''İzmir'in atık suyunun arıtılmasından çıkan çamur ve katı atıklarından çıkan metan gazının değerlendirileceği bir tesis öngörülmüştü. Bu tesiste üretilecek elektrikten belediyeye bir pay ödenecekti. 7 yıl bu sözleşme uygulamaya konulamadı. Sözleşme feshedildiğinde kesin teminatın olmadığı ortaya çıktı. Bu anlayışla siz bir kenti değil, küçük bir şirketi bile yönetemezsiniz, batar şirket.''

-''İZMİRLİLER BENİ UNIVERSIADE YÖNETİCİLİĞİMDEN İYİ TANIR''-

Büyük sanayi kuruluşlarında yöneticilik yaptığını, yönetimle ilgili dersler, eğitimler verdiğini bildren Aksoy, yöneticilik hayatının hemen hemen tamamını İzmir'de geçtiğini kaydetti.

Aksoy, ''İzmir beni UNIVERSIADE ile yaptığım yöneticilikle tanır. Biz İzmir'de herkesin katılımının sağlanacağı, mutabakatların aranacağı ama ufka doğru da yürüneceği bir yönetim istiyor, bunu vaat ediyoruz'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html