Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Şubat 2009 Pazartesi

Başkan : Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ

İstanbul, adı su ile anılan bir kenttir. Masmavi denizi ve boğazı ile bu kent, güzelliğini ve değerini en çok suya borçludur. Bu müstesna kenti yönetenler, İstanbul'un su sorununu çözmek için tarih boyunca çok çalışmışlardır. Tarihi ve kültürel abideler olarak bugün hala dimdik ayakta olan sarnıçlarımız, zamanında sarf edilen bu büyük emeğin İstanbul'daki anıtsal hatıralarıdır. Yine geçmişi günümüze taşıyan tarihi çeşmelerimiz de İstanbul su medeniyetinin kültürümüze atılmış imzalarıdır.

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak iSKi ile mirasçısı olduğumuz bu su medeniyetine en iyi şekilde hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Görevimiz sadece İstanbullulara temiz, kaliteli ve sağlıklı bir şekilde içme suyu ulaştırmak değil, aynı zamanda atık suları toplamak, su havzalarını korumak ve dereleri ıslah etmektir.

Bu anlamda geride bıraktığımız 2006 yılında birçok başarılı çalışmaya imza attık. Başta yaptığımız dere ıslah çalışmalarıyla Oto Center, Şirinevler, Bahçelievler ve Alibeyköy gibi İstanbul'da birçok bölgeyi sel baskınlarından kurtardık. Yine hizmete aldığımız arıtma tesislerini başarıyla işleterek, İstanbul'da kronikleşen atıksu sorununa çare olduk. Bu çerçevede 852 kilometre atıksu şebekesi inşa ettik. Ayrıca toplam 616 kilometre içme suyu şebekesi ve 82 kilometre isale hattı döşedik. Bu anlamda geçtiğimiz yıl toplam 810 milyon TL'lik yatırım yaptık. Dsi ile birlikte Büyük Melen çayı'nın sularını kentimize ulaştırdığımızda İstanbul'un su sorununa köklü bir çözüm getirmiş olacağız. işte bütün bu çalışmaların neticesinde; denizinde yüzülebilir, küresel ısınmaya rağmen su kıtlığı çekmeyen ve kaynaklarını "doğru ve etkili" kullanarak israf etmeyen bir İstanbul tablosu ortaya çıktı.

Bu vesileyle İstanbul'un her alanda dünyanın önde gelen kentleri arasındaki yerini alması için su ve atıksu alanlarındaki yatırımlarımızı sürdüreceğimizi belirtir, selam ve saygılarımı sunarım.

Kadir TOPBAŞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html