Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

10 Şubat 2009 Salı

MADDE BAĞIMLILARI TAŞ YONTARAK TEDAVİ EDİLİYOR GAZİANTEP /

Gaziantep'te madde bağımlısı çocuklar ve gençler, büyükşehir belediyesinin açtığı Taş İşçiliği Kursu'nda taş yontarak tedavi edilip topluma kazandırılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türkiye'de ortak hedefin Avrupa Birliği'ne (AB) girmek olduğunu, bununla ilgili yerel yönetimlere çok büyük görev düştüğünü söyledi. Güzelbey, konuşmasına şöyle devam etti: "20 sene öncesini düşünürsek yerel yönetimlerin Türkiye'deki yaptığı işlerin başında kanalizasyon yapmak, park yapmak, kaldırım yapmak gelirdi. Ama bugüne geldiğimizde artık yerel yönetimler Türkiye'nin vizyonuna katkıda bulunacak projeler yapmaktadır. Mesela biz AB'ye
hazırlanan Türkiye olarak özellikle şehrimizde uyuşturucu madde bağımlısı çocuklarla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Çünkü şuna inanıyoruz ki, bir şehrin gelişmişlik endeksi sadece belli sayıda zengin insanın olması, lüks binaların olması ile mümkün değildir. Mutlaka o şehirdeki sosyal yapının da son derece uygun olması gerekir. Biz bu çerçevede Gaziantep'te sayıları 5 bine yaklaşan sokak çocukları ve bunların da yüzde 25'inin madde bağımlısı olduğunu bildiğimiz için bunlarla ilgili çok önemli
projeler geliştirdik. Öncelikle bu çocuklarımıza sahip çıktık. Bu çocukları nasıl tekrar topluma kazandırabiliriz konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık"
Bugüne gelindiğinde herkesin, dünün balici ve tinercileri nereye gitti diye kendilerine sorduğunu anlatan Güzelbey, aslında kimsenin bir yere gitmediğini, bu çocukları tekrar topluma kazandırdıklarını söyledi. Mesela bir taş işçiliği kursu açtıklarını anlatan Güzelbey, şöyle konuştu: "Gaziantep'in tarihi dokusunu ortaya çıkarırken bizim ciddi miktarda taş işçisine, taş ustasına ihtiyacımız olmaktadır. Ancak bilindiği gibi artık bu tür mesleklere heves eden gençler yok. İşte biz sokak çocuklarını aldık
ve onların başına iki eğitmen verdik. Onları taş ustası yaptık. Dün sokakta gezen, bali çeken, tiner çeken çocuklar bugün Gaziantep'te aranan ustalar haline geldi."
HEM TEDAVİ OLUYOR HEM DE MESLEK ÖĞRENİYORLAR
Taş yontmayla uyuşturucu madde bağımlılarının tedavisinde bir ilişki olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Dr. Asım Güzelbey, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim taş yontan çocuklarımız artık uyuşturucu çekmemeye başladı. Gerçi bu tamamen bir hipotez. Kanıtlanmış, ispatlanmış bir bilimsel değeri olmayabilir. Ama biz bunu bir proje haline getirdik. Şu an Amerika'daki Canner Tıp Merkezi ile ortak bir proje yürütüyoruz. Diyoruz ki, bu taş yontmanın madde bağımlılığı tedavisindeki rolü ne olabilir. Etkisi ne
olabilir. Hemen şunu söyleyebilirim ki, artık Gaziantep'teki baliciler, tinerciler, uyuşturucu çekenler tamamen belediyenin kontrolü altında."
Belediyenin üç ayrı merkezinde bu çocukların tekrar topluma kazandırıldığını anlatan Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle son açtığımız 15 bin metrekare alan üzerinde 3 bin metrekare kapalı alanı bulunan, uyuşturucu madde bağımlılığı tedavi merkezi Türkiye'de tek olma özelliğine sahiptir. Burada hem çocuklarımızı barındırıyoruz hem tedavi ediyoruz hem de onlara meslek öğretiyoruz, hem de iş temin ediyoruz. Yani iş garantili bir proje yürütüyoruz. Bu çerçevede biz elimizi taşın altına koyduk.
İnanıyorum ki, birçok belediye bu konuda bir çaba gösterirse Türkiye'nin önündeki 5 yıl içinde en ciddi problem olan madde bağımlılığı ve uyuşturucu konusunda büyük bir sorun çözülmüş olacaktır."

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html