Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

8 Şubat 2009 Pazar

"Başkanlarımız yan gelip yatmadı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağanak yağış altında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 105 tesisin toplu açılışını yaptı.

Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda gerçekleşen açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hazır bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da açılışı yapılan iki tesisten toplu törene canlı bağlantı ile katıldılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'yi bir dünya markası ve cazibe merkezi haline getirdiklerini, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nin yaralarını sarmaya çalışırken iktidara geldiklerini ifade ederek, ''Depremde yıkılan, kifayetsiz yöneticilerin elinde ufalanan Kocaeli, artık tarihe karıştı. Kocaeli'de bugün 3. kez açılış bayramı gerçekleştiriyoruz. Bizim belediye başkanımız kendinden öncekiler gibi yan gelip yatmadı. Arı gibi çalıştı. Çok kısa sürede Kocaeli'nin çehresini değiştirdi ve modern bir şehir inşa etti. Ben de sürekli bu çalışmalarını takip ettim ve hükümet olarak gerekli desteği verdik, veriyoruz, vereceğiz" dedi.

Açılışla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Bugün 105 tesisin, merkezi yönetim olarak da 9 tesisin açılışını yapıyoruz. Acaba geçmişte bunların kitabında toplu açılış diye bir şey var mıydı? Ama biz tek tek yetişemeyiz. Onun için toplu yapıyoruz. Kocaeli bunu başardı, AK Parti'li belediyeler, AK Parti iktidarı bunu başardı. Kocaeli'nde artık sadece hizmeti esas alan, insan odaklı bir anlayışla hareket eden bir yönetim anlayışı vardır. Kocaeli'de artık hizmet siyaseti kökleşmiştir" diye konuştu.

TOKİ'nin yaptığı 2 bin 198 konutun anahtar teslim törenini ve sosyal donatı alanlarının açılışlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Ülkemizde görmek için can attığımız, hasretini çektiğimiz çalışkanlık, üretkenlik, verimlilik işte bu. Bütün bu yatırımlarla beraber bizler, halkın dilini anlayan, cumhurun dilini anlayan bir anlayışla, cumhuriyetçilik nedir, bunun bilincine varan bir anlayışla, bu hizmetleri yapıyoruz. Biz, bu işi lafta yapmıyoruz. Cumhuru tanıyan cumhuriyeti konuşabilir, cumhuru tanımayan cumhuriyeti konuşamaz. Milletinin dilini, milletinin değerlerini bilen, ona saygı duyan, ona hizmet eden, ona efendi olmayan, hizmetkar olan, milliyetçilikten bahseder. İşte bunlar biz de var, diğerlerinde lafta var. Aramızdaki fark bu'' dedi.

Günlük sorunların yanı sıra geleceğin sorunlarını da çözmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, gelecek ay Dilovası ile Hersek Burnu arasında 3 bin metre uzunluğundaki asma köprünün ihalesinin de yapılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Kocaeli Belediyesi tarafından yaptırılan 105 tesisin açılışını gerçekleştirdi ve TOKİ tarafından yapılan konutların anahtarlarını sahiplerine teslim etti. Canlı bağlantılar ile tesislerin açılışı gerçekleşti. Sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar ve protokol zaman zaman zor anlar yaşadı. Başbakanlık korumaları basın mensuplarına çikolata çocuklara oyunca vatandaşlara da kitap dağıttı.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html