Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

8 Şubat 2009 Pazar

‘Bir cepten diğerine’ başlıklı haberle ilgili açıklama

Bir gazetede ‘Bir cepten diğerine’ başlığıyla yayınlanan, vektörle mücadele ve ilaçlama çalışmaları ihalesi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği doğmuştur.

15.07.2008 tarihinde açık ihale usulüyle yapılan 14 ay süreli ilk ihale iptal olduğundan acil durum nedeniyle 21-b maddesine göre 2. ihale yapılmıştır. İlki 2 aylık, diğeri 4 aylık olmak üzere 2 ihale yapılmıştır. Haberde iddia edilenin aksine bir cepten diğerine şeklinde tarif edilecek bir uygulama kesinlikle söz konusu olmamıştır.

Aşağıdaki açıklama, 8.3 milyon TL’lik ihalenin 4.4 milyon TL’ye ihale edilmediğini ortaya koymaktadır. Kaldı ki, Kamu İhale Kurum’u ‘Belediyeye ait şirket’e para aktarılması yönünde yapılan itirazı yerinde bulmamıştır.

Sivrisinek türlerinin erginleriyle mücadelesinde geç kalındığında, salgın hastalık ve can kaybı tehlikesini dikkate alan Çevre Koruma Daire Başkanlığı hizmetin 21-b maddesine göre alımına karar vermiştir. Çevre Koruma Daire Başkanlığı üç istekli davet etmiş, bunlardan ikisi ihaleye katılmıştır .İşlem, kanuna uygundur.

Vektör mücadele işini bir belediye iştiraki olan Sağlık A.Ş. 8 milyon 250 bin TL’ye almıştır. Sağlık A.Ş. 8.3 milyon TL’lik bu işin sadece ilaçlama kısmını (araç-gereç,personel,taşıma araçları vs.) 4.4 milyon TL’ye bir başka yükleniciye ihale etmiş, akaryakıt, ilaç, hammadde temini vb. işler için 4 alt yükleniciden daha yaralanmıştır.

Haberde iddia edildiği gibi ihaledeki tüm işlerin tek bir alt yükleniciye ihale edilmesi söz konusu değildir. Yukarıda da belirtildiği gibi, Kamu İhale Kurumu’na bu yönde yapılan itiraz da reddedilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html