Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

8 Şubat 2009 Pazar

Büyükçekmeceliler Başkan Topbaş’ı bağrına bastı…

Seçim çalışmalarına Büyükçekmece’de devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayı İlker Gürbüz ve AK Parti İlçe Teşkilatıyla birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. İlçenin birçok caddesinde dolaşarak esnafa ‘hayırlı işler’ dileyen, vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Kadir Topbaş’a Büyükçekmece’de adeta sevgi seli vardı. Halka karanfil ve Büyükçekmece’ye yaptıkları yatırımları anlatan bir kitapçık dağıtan Başkan Kadir Topbaş, “Sizin yanınızdayız”, “Hizmetlerinizin devamını diliyoruz” gibi tezahüratlarla karşılandı. Başkan Topbaş’ın apartmanların ikinci ve üçüncü katındaki pencerelerden sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara çok isabetli bir şekilde karanfil atması da çevre sakinlerinden büyük alkış aldı.

“Büyükçekmece’ye güneş doğacak…”

AK Parti olarak 29 Mart Yerel Seçimleri’nde hem Büyükşehir’de hem de Büyükçekmece’de halkın oyuna talip olduklarını ve yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirten Kadir Topbaş, “Bizim farkımız 5 yılda yaptığımız 25 milyar TL’lik yatırımlar. Biz yaptık derken, bazı adaylar ‘şunu da bunu da yapacağız” diyerek hayal satıyor. İnşallah 29 Mart gecesi Büyükçekmece’ye farklı bir güneş doğacak ve Büyükşehir ile ilçe belediyesi elele vererek burada çok daha büyük hizmetler üreteceğiz” diye konuştu.

Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış ve yüzyıllarca dünyayı yönetmiş İstanbul’u bu büyüklüğe yakışır şekilde tekrar dünya şehirleriyle yarışa soktuklarını anlatan Topbaş, “Büyükçekmece’ye, Silivri’ye metro hayal edilemezdi bile… Önümüzdeki dönem bunu birlikte yaşayacağız. Beş yılda bu şehre kattıklarımızı hep birlikte yaşıyoruz, görüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde sizler sandığa giderken siyasi partilerin cemaziyyül evveline bakacaksınız, hangi partiden ne gördünüz iyi tartarak ona göre karar vereceksiniz. Bizim alnımız açık, hizmetlerimiz bizi yeterince anlatıyor” şeklinde konuştu.

“İstanbul’u planlı hale getiriyoruz”

Büyükçekmece’deki gezinin ardından Mumar Sinan Mahallesi’nde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’u planlı hale getirmek için 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları’nı hazırlayarak Belediye Meclisi’nden geçidiklerini, ancak CHP’nin açtığı dava sonucunda planların iptal olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu;

“Biz göreve gelinceye kadar İstanbul’un planları yoktu. Göreve gelir gelmez şehrin tamamını kapsayan ve ‘İstanbul’un yol haritası’ anlamına gelen Çevre Düzeni Planı hazırlanması için 9 üniversite ve 500 akademisyenle çalışarak bu planları tamamladık. CHP’nin iptal ettirmesi B planı olarak hazırladığımız Çevre Düzeni Planlarını tamamlayarak bu ay içersinde meclisimize sunuyoruz. Yani İstanbul planlı bir şehir oluyor. Bunun için çalışıyoruz. Çevre Düzeni Planı bir şehrin yol haritası, arazi kullanım kararlarıdır. Yani ana yollar nerelerden geçecek, denizde ulaşım nasıl sağlanacak, havzalara bakış açısı nedir, şehrin ekolojosi nasıl geri getirilecek gibi çok önemli konular bu planla netlik kazanıyor. Üstelik hazırladığımız plan İstanbul’un dışında bütün çevre illeri de kapsayacak planlayacak şekilde hazırlandı.”

Açılışı yapılan Mimar Sinan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yapılan hizmetlerin anlatılması, vatandaşların sorularının cevap bulması adına çok önemli bir görev ifa edeceğini anlatan Başkan Topbaş, “Burada teşkilatımızla yapacağınız bilgi alışverişi, Büyükçekmece İlçesi’nin AK Partili bir belediye tarafından yönetilerek önemli açılımlar sağlanmasına zemin hazırlayacaktır diye inanıyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html