Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

12 Şubat 2009 Perşembe

DSP İÇİNDEKİ ÇATLAK BÜYÜYOR

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e 'İstanbul'da ya kendin aday ol ya da Kılıçdaroğlu'nu destekle' çağrısı yaptı. Türkiye'nin her yerinde paramparça olduklarını ve oyların bölünmesi için projeler ürettiklerini söyleyen İçli, "Bu parti hiç kimsenin babasının malı değildir" dedi.
DSP'nin İstanbul'da Ahmet Vefik Alp'i Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstereceğine ilişkin iddialar üzerine 5 DSP milletvekili, Genel Başkan Sezer'e bir mektup yazarak tepkilerini dile getirdi. DSP milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli, yazdıkları mektupta Sezer'e 'ya kendin aday ol ya da Kılıçdaroğlu'nu destekle' mesajı gönderdi.
Meclis'te gazetecilerin parti içindeki gelişmelerle ilgili sorularını cevaplayan DSP Eskişehir Milletvekili İçli, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, "O zaman parçalanıp bölünmemek lazım" dedi. DSP'nin Eskişehir' adayı Yılmaz Büyükerşen'in çok değerli bir kent yöneticisi olduğunu ve yalnız Eskişehir'de değil tüm Türkiye'de sevildiğini belirten İçli, siyasi partilerin rekabet anlayışı nedeniyle Eskişehir'de seçimi kaybetmekle karşı karşıya kalabileceklerini kaydetti. İçli, Eskişehir
halkının bunu istemediğini vurguladı.
İstanbul'da da halkın yeniden bir 5 yıl AK Parti yönetimini istemediğini öne süren İçli, Alp'in aday gösterilmesini istemediklerini kaydetti. DSP Genel Başkanı Sezer'e, 'kendin aday ol' çağrısı yaptıklarını belirten İçli, "Genel Başkan olmak aday olmamak demek değildir. İstanbul adayı olursa hem tabanımız tarafından büyük destek görecektir hem de şimdiye kadar partimizle uzaktan yakından ilişkisi olmayan kişiler aday gösterilmemiş olacaktır. 'Ben aday olmak istemiyorum' dediği takdirde bıraksın tabanımız
ve örgütümüz, AK Parti'den kurtulmak için oradaki en güçlü aday olan Kılıçdaroğlu'nu desteklesin. Siyasette kıskançlık olmaz" şeklinde konuştu.
Bazı milletvekilleriyle birlikte bu düşüncelerini demokratik bir üslupla Genel Başkan'a aktardıklarını ifade eden İçli, sadece 5 kişi olmadıklarını, DSP tabanının da dileğinin bu olduğunu söyledi. İçli şunları kaydetti:
"Başka eleştirilerimizi ileriye atıyoruz. Siyasette tepkiler olacaktır. Siyasetin gereği odur. Bu parti hiç kimsenin babasının malı değil. Biz buraya partinin her kademesinde görev yaparak geldik. Uygun ortamda düşüncelerimizi dile getireceğiz. DSP düşünce sistemiyle bağdaşmayan uygulamaları da demokratik ölçülerde protesto edeceğiz. Bu tepki sadece Tayfun İçli ve 4 milletvekilinin tepkisi değildir. Türkiye'nin her yerinde paramparça oluyoruz. Birbirimizin gözünü çıkartırcasına oylarımızın bölünmesi için
projeler üretiyoruz. Bu seçim belki bundan sonra Türkiye'deki demokratik anlayışın yeniden şekillenmesi için bir başlangıç olacaktır. Umutsuz değilim."

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html