Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

17 Şubat 2009 Salı

Erdoğan'dan CHP'ye yeni isim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında halka hitap ediyor. Erdoğan CHP'yi kalabalığa şikayet ederken,

Meclis kaçkınlarına milletin tercihlkerini hiçe sayanlara en anlamlı cevabı verdiniz. Durmak yok yola devam dediniz. Millete göbeğini kaşıyan adan diyenlere asıl siz göbeğini kaşıyansınız deyip ötelediniz. Milletin tercihini yok sayanları siz de yok saydınız. Demokrasiye sahip çıktınız. Ama sizin bu mesajını yine anlamadılar. Bildikleri yolda devam ettiler. Türkiye'nin kronik sorunları için yasa çıkarmaya çalışıyoruz yine engel çıkarıyorlar.

kullanTürkiye'nin saygınlığına gölge düşürmüyoruz. Birileri gibi birilerinin önünde el pençe divan durmuyoruz.

Sayın Bahçeli şu anlattıklarımda gerginlik ne var. Senin döneminde yaptıklarını anlatmayacak mıyız? Milletim senin dönemini de gördü. Senin döneminde ekonominin durumu neydi şimdi ne?

Biz bunlardan iktidarı devraldığımızda devletin borçlanma faiz oranı neydi biliyor musunuz? Bunları iyi bilin. CHP'li kardeşlerime de anlatın. Yüzde 63'le faiz ödüyorlardı. Şimdi yüzde 14-15. Ah ayşe bacım bu senin cebinden çıkıyordu. Ahmet abi senin cebinden çıkıyordu. Enflasyon kaçtı. Yüzde 30. Şimdi 9.5.. Bunları anlatın. Ama bunlar bunu anlamaz. İşlerine gelmez. O zaman milletim 39 gün sonra sandıkta söyleyecek.

Hiç kimse benim ülkemi küçük göremez. Hiç kimse Türkiye'yi ülkelerden bir ülke olarak göremez. Bunu dünya da öğrenecek. Bunları öğrenemeyenler 29 Mart'ta bir kez daha öğrenecekler. Bunlar üç kez ders aldı ama ezberleyemediler. 29 Mart'ta dördüncü kez ezberleteceksiniz onlara...

Bunlar akşam yatarken paraya bir sıfır sabah kalkınca bir sıfır atıyorlardı. Biz onların sıfırlarını temezledik. Eskiden 1 milyon liraya tuvalete gidiyorduk. Bunlar biza sıfırları atamazsın dediler. Biz geldik attık. İş bilenin kılıç kuşananın. Bunların bir şeyden haberleri yok.

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN TABLO

Samsun-Ladik'te geçtiğimiz hafta tamamlanan otoyolu açtık. Üç gidiş üç geliş. Ladik'e doğru giderken rampaya aşağıya inen TIR şoförleri bizlere el sallıyordu. Bizlere sevgi gösterilerinde bulunuyordu.

Benim için çok duygu dolu bir andı. Çünkü o yol çile yoluydu. O yollarda ne canlar heba olmuştu. O an işte hedefe yaklaşıyoruz dedim. Doğru yoldayız dedim. Benim için çok duygu dolu bir andı.

Bize monşer eskileri diplomasi dersleri vermeye kalkıyor. Bunlar diplomasiden de anlamıyor. Bunlar ancak el pençe divan durmuşlar. Biz onurlu duruşun ne olduğunu gösterdik. 41 yıl sonra üyelik müğzakerelerini başlattık. Önemli bölgelerde arabulucu oluyor, ateşkes görüşmelerinde baş rol oyunculuğu yapıyor. Bu beyler rahatsız. Utanmadan sıkılmadan Kıbrıs'ı sattılar diyor. Kıbrıs yerinde duruyor. Biz KKTC'yi dünyaya tanıttık. Kıbrıs Cumhurbaşlkanı Pakistan'da kırmızı halılarla kaşılanıyor. Bunları biz başardık.

Bugün grup toplantısında Türklüğü paylaşmaktan bahsediyor. Sayın Bahçeli ne zamandan beri Türklük senin elinde. Her Türk Türktür. Bu kadar basit. Kimse milliyetçilk üzerinde siyaset yapmasın. Yapanlar yaya kaldılar. Sandıkta cevabını buldular.

Seçime 30 gün kaldı. Hala bu liderler meydanlarda yok. Ben milletimle beraberim. Dün Nevşehir'de milletimle beraberdim. Bunlar Türkiye'yi eski Türkiye sanıyor. Bunlar medya yalanları ile seçim kazanmaya çalışıyor.

Seçimi millet yapar millet milletin arasına çıkan. Bir projeniz bir planınız varsa gelin millete anlatın. Eski çamlar bardak oldu. Medya klavuzluğuyla seçim kazanılmaz. Klavuzunuz millet olsun. İkide bir yatıp kalkıp bakıyorsunuz iftira...

Sayın Baykal eğer dürüstsen, eğer dürüstsen, Tayyip Erdoğan hakkında bir yolsuzluk biliyorsan buyur yargıya git. Benim başkanlarım hakkında biliyorsan git yargıya başvur. Onların dokunulmazlığı yok.

Tayyip Erdoğan hakkında elinde bir belge varsa yargıya git. Bu iftiralarla bir yere varamazsın seçim kazanamazsın. Sivas'tan öteye gidemezsin. Ancak kapalı spor salonlarında şo yaparsın. AK Parti'ye çamur sürmeye kalkışan namerttir. Bizim her şeyimiz şeffaftır. Seni Anayasa Mahkemesi mahkum etti. Yolsuzluk yaptın. Bunun hesabuını ver. Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliriz.

Bunların yanında alçaklık bile bir seviye ifade ediyor. Bunların işi çamur atmak. Bunların tüm iftaraları karşısında hukukt hesaplaşacağız. Bunların adı çirkefliktir. Bir tanesini İstanbul'a göndermişler. Yatıp kalkıp işi bu. Bunlar şöhret için yapmayacakları şaklambanlık yok. Bu işler adamı maskara yapar. Biz muhalefetin bile ahlak değeri olanı tercih ederiz. Biz yandaş medyanının köşe yazarlarının düşüncesiyle hareket eden olmayacağız. Zaten çoğunu okumayı bile tercih etmiyoruz.

Biz hakkınd şaibe olanı partimizde tutmayız. CHP bunu yapamaz. Biz siyaseti sağlam ahlaki değerler üzerine yaptık. Kimsenin özel hayatını siyasetin malzemesi yapmadık. Bunların elindeki tek malzeme çamur. Yavru muhalefete de sesleniyorum. sen de yapma. İftira etmek insanları suçlamak bu kadar ucuz olamaz.

Buradan Baykal'a sesleniyorum. Er meydanı buradır seçim meydanıdır. Eğer yiğitsen çık meydana Ak Parti ile yarış. Bu iftira işi komünistlerin alışkanlığıydı. Onlardan sen mi devraldın. Onların işi çamur at tutmazsa izi kalırdı.

Gel halkla kucaklaş. Halkın arasına karış. Onlar için çözüm üret. Yapamaz. Onların halkla işi yok. Onlar medya plazalarında dolaşır. Artık onlara iftiracı medya partisi diyeceğim.

Biz ayrımcılığa karşıyız. Doğuya da batıya da aynı hitmeti götürüyoruz. Bu millet ayrımcılığa asla müsade etmedi. Etmeyecek.

Aden Körfezi'ne gitmek için yola çıkan Mehmetçiğimize yol selameti diliyorum. Yolları açık olsun.

63 vilayete doğalgaz getirdik. Helga doğalgazla ısınma ayrıcalığına sahip de bizim Ayşe bacımız değil mi? Biz bu milletin efendisi olmak için gelmedik, hizmetkar olmak için geldik.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html