Son anketler,adaylar,2011,,anket sonuçları,il il milletvekilleri,aday isimleri,Son anketler,seçim sonuçları

16 Şubat 2009 Pazartesi

YOZGAT SORGUN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ŞİMŞEK: "40 YILDA YAPILMAYAN HİZMETLERİ BİZ 5 YILDA TAMAMLADIK"

Ahmet Şimşek, 5 yıllık başkanlık döneminde Sorgun ilçesini modern bir ilçe yapmak için çalıştıklarını söyledi. İlçede 40 yılda yapılmayan hizmetleri 5 yılda yaptıklarını ifade eden Şimşek, "İlçemizde kanalizasyon arterleri yoktu. Evlerin kanalizasyonları ilçe merkezinden geçen 2 dereye akıyordu. Bu da çok kötü bir manzara oluşturuyordu. Biz ilçemizin tamamına yakın kanalizasyon şebekesini yenileyerek, ilçe dışına çıkardık. İlçemiz kanalizasyon konusunda bir sıkıntısı kalmamıştır" dedi.
İlçe merkezinden geçen E-88 karayolunun sıkıntılı olduğunu ve şehri bir köy görüntüsünde gösterdiğini ifade eden Şimşek, "Yaptığımız girişimler sonucunda bu yolu ilçemizin imajına yakışır bir şekilde düzenledi. Devlet buraya 35 milyon TL yatırım yaptı. Biz de yolun orta refüjünün ağaçlandırmasını ışıklandırmasını yaparak, güzel bir görünüm kazandırdık. Devlet Sorgun ilçesine 80 milyon TL yatırımı yaparken, belediye olarak biz de personel giderleri haricinde 44 milyon TL yatırım yaptık. Bizden önceki dönemin yaptığı yatırım ise sadece 4,5 milyon TL'dir" diye konuştu.
İlçede yaz ve kış mevsiminde su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Şimşek, "Bizim suyumuz yeterli. Ancak yazın vatandaşların bahçe sulaması sebebiyle Ağustos ve Eylül aylarında, kışın ise havaların soğuk geçtiği günlerde vatandaş musluklarını açtığı için yüksek kesimlerde su sıkıntısı yaşanabiliyor. Biz kendi dönemimizde içme suyuna 70 litre su ilavesi yaptık. Şu anda ilçemize 200 litre su veriyoruz. Ancak bazı zamanlarda su sıkıntısı yaşanmaktadır. Su sorununa köklü bir çözüm bulmak amacıyla Tekkeyenicesi köyüne gölet yapılacak, 21 kilometreden su getirilecek. Ancak bu proje, 2020'ye programlandı" şeklinde konuştu.
İlçenin otopark derdinin olduğunu ifade eden Şimşek, önümüzdeki dönem için şehrin bu meselesini çözmek için projeler hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Etiketler

sayaa

yükleme oyunları seçim sonuçları
 
sayfa_f1d9fabdd31b3d2d.html